ISSN 2457 - 3973

Moș … E-ON arde tot ce prinde! Un șoc de tensiune a păgubit zeci de pietreni din Precista!

Compania nemțească E-ON Electrica a făcut ”un cadou” cât se poate de neplăcut pentru câteva zeci de pietreni din cartierul Precista, în zona Restaurantului Laguna.

Cu o zi înainte de Moș Nicolae, mai exact pe 5 decembrie, un șoc de tensiune a distrus tot ce a găsit la acel moment în priză. Și nu puține au fost aparatele care nu au rezistat acestui șoc. Unii aveau televizoare, alții mașini de spălat dar aproape toți aveau frigiderele și centralele termice în funcțiune. Și într-o fracțiune de secundă, aproape toate aceste aparate, de zeci de mii de lei, au fost ”prăjite”.

Cine își imaginează că vreun reprezentant al E-ON Electrica măcar și-a cerut scuze pentru situație, se înșeală! Nici vorbă de vreo eventuală despăgubire din partea companiei care ne vinde propriul curent electric ca mai apoi să scoată tot profitul din țară.

Soluția celor păgubiți este una anevoioasă și costisitoare. Să dea în judecată E-ON, să dovedească în instanță, prin expertize, ce a provocat defecțiunea aparaturii și eventual să primească o compensație financiară după realizararea unei evaluări a aparaturii prin deprecierea de la momentul cumărării până la defectarea acesteia. Adică bani pentru avocați, bani pentru expertize, timp pierdut și nici măcar nu știi dacă vei câștiga procesul!

Nu este prima situație de acest gen și, din nefericire, nici ultima! Cartierul Dărmănești, în special zona Calea Romanului este frecvent vizată de întreruperi ale energiei electrice. La țară e dezastru total!

Românii sunt tratați în continuare, de conducerea companiei, ca niște cetățeni de rangul al cincilea. Banii din profit în loc să se întoarcă în investiții aici pleacă, prin diverse forme, spre paradisuri financiare.

Rețelele electrice, mai ales cele din mediul rural, sunt vechi de 60-70 ani. Numărul consumatorilor, dar mai ales a aparaturii din fiecare locuință, a crescut foarte mult în timp ce sistemul este cel din anii ’70 în cel mai fericit caz. Pe cine interesează? E-ON este o companie privată al cărei interes este profitul. De ce s-a privatizat un sistem strategic pentru orice stat? Probabil nu vom afla niciodată dar suportăm consecințele în fiecare clipă!

  Articolul anterior

  Val de accidente în Neamț! Bilanțul tragic de vineri și sâmbătă: 2 morți și 7 răniți

  Articolul următor

  Eugen Ţapu Nazare (PNL): Pensiile speciale discriminează cetăţenii!

  Un comentariu

  • In decembrie am avut o fluctuatie de tensiune la o scara de bloc, in Darmanesti, s-au ars diverse electro-casnice, dar am primit despagubiri in februarie pentru toate facturile de reparatii prezentate. Bine ar fi sa nu se mai intample..

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Cel mai popular