ISSN 2457 - 3973

Mugur Cozmanciuc – ”pâinea și sarea” președintelui Klaus Iohannis la regionala filialelor PNL

Președintele Klaus Iohannis a participat, sâmbătă, la Iași, întâlnirea regională a filialelor PNL din județele Moldovei. În rol de gazdă a fost însă … președintele filialei PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc. Atmosfera în care a fost primit șeful statului a fost una care lăsa impresia clară că lucrurile se desfășoară în județul Neamț, și nicidecum în altă parte. Cum a reușit organizația PNL Neamț condusă de Mugur Cozmanciuc să fie gazdă pentru șeful statului? Simplu, deși drumul e lung…

Stabilit în Iași după finalizarea studiilor universitare, Cozmanciuc a intrat în echipa PNL de unde a urcat mai multe trepte politice și administrative, fiind secretar de stat în Ministerul Apelor și Pădurilor și deputat începând cu anul 2012. Din 2014, Mugur Cozmanciuc conduce filiala PNL Neamț unde a adus atât coeziune cât și rezultate la care unii nu mai sperau. În ciuda deselor piedici puse, de multe ori din partea unor ”colegi” și nu adversari politici, Cozmanciuc a mers mai departe iar echipa s-a sudat tot mai tare.

Nu de puține ori, liderul PNL Neamț a fost invitat la Cotroceni, cu diverse prilejuri, între care amintim Ziua Europei sau Pactul pentru educație, iar asta a dat încredere și mai mare colegilor săi.

Având în vedere că știa bine ”mecanismele”, rolurile de co-organizator și gazdă ale acțiunii de la Iași au venit ca o mănușă pentru Mugur Cozmanciuc.

Ultima dată ”a comis-o” în aprilie 2019 când a strâns peste 5.000 de liberali în Sala Polivalentă din Piatra-Neamț, la o acțiune electorală pentru alegerile europarlamentare. După tot periplul prin județele Moldovei, Ludovic Orban&Rareș Bogdan au recunoscut că au rămas șocați de experiența de la Neamț.

Sâmbăta trecută, greul organizării regionalei PNL de la Iași a căzut pe Mugur Cozmanciuc iar cel mai important moment a fost, evident, prezența președintelui Klaus Iohannis.

Cozmanciuc și-a asumat, și de data asta, să se ocupe de tot. Și-a adunat echipa și a stabilit toate detaliile.

I-a cerut secretarului general adjunct al PNL Neamț, Daniel Vasiliu, să îmbrace costumul popular tradițional, să îl întâmpine afară pe președintele Klaus Iohannis, în numele organizației PNL Neamț, și să îl invite în județul nostru. Alături de Vasiliu se afla o bună parte a organizației liberale de la Neamț, mai puțin parlamentarii, primarii de Piatra-Neamț și Roman și alți delegați, aflați în sala unde urma să vină președintele Iohannis. Acolo era și Mugur Cozmanciuc alături de Alina Gorghiu, Rareș Bogdan, Raluca Turcan, Robert Sighiartău și alți lideri de la centru, unde era organizată a doua primire a șefului statului.

Afară, președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, au fost întâmpinați cu pâine și sare (pâine făcută tradițional în Neamț) și au primit cadou un coș cu produse naturale din Neamț. De asemenea, soții Iohannis au primit și 2 albume cu municipiul Piatra-Neamț pentru a ști ce vor vedea în vizita pe care au promis că o vor face aici.

Președintele României a mai primit și de la moș Vasile, din comuna Răucești, un toioag sculptat manual, cu care ”să îi altoiască pe golanii și penalii din politică”.

Odată ajuns în sală, președintele Iohannis i-a salutat pe cei prezenți iar cu președintele PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc, s-a întreținut preț de câteva clipe.

Șeful statului a ținut să remarce modul în care a fost primit, afară, de delegația liberală nemțeană: “Dragii mei, astăzi, la intrare, mulți dintre voi ați ținut să mă salutați. Mulțumesc mult! A fost o primire deosebit de frumoasă. Printre cei care m-au așteptat la intrare au fost unii cu care ne-am mai întâlnit, oameni curajoși care luptă, ca și mine, ca și dumneavoastră, pentru autostradă, pentru Autostrada Unirii. Este această autostradă probabil cel mai important obiectiv de infrastructură pentru Moldova și să știți de la mine – dacă scăpăm de pesediști și ajungem, în final, să avem un Guvern liberal, această autostradă se va face”.

Articolul anterior

Vremea se schimbă radical în Neamț! Prognoza pentru următoarele 2 săptămâni!

Articolul următor

Ceartă între vecini finalizată cu dosar penal și o reținere în arestul IPJ Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.