NewsAllert :

Minor accidentat în timp ce traversa prin loc nepermis pe B-dul Dacia din Piatra-Neamţ

Conducerea APA SERV reacţionează la acuzaţiile privind sistarea apei în Piatra-Neamţ şi zonele limtrofe

Alianţa Dreapta Unită mizează pe două femei la Consiliul Judeţean şi Primăria Piatra-Neamţ

Grav accident rutier la Bălţăteşti! Patru persoane, între care un copil, au fost rănite!

Primarul Andrei Carabelea: „Zeci de mii de pietreni nu au astăzi apă din cauza incompetenței, indolenței și nepăsării Apa Serv și a CJ Neamț!”

Cutremur de magnitudine 3,3 produs lângă Piatra-Neamţ (joi, 28 martie)

Vasile Panaite intră în echipa PUSL şi va fi viitorul primar al municipiului Piatra-Neamţ (comunicat de presă)

Un şofer din Piatra-Neamţ a accidentat un pieton şi apoi a fugit de la faţa locului

Carmen Nastasă vine miercuri LIVE, de la ora 20,00, la podastul „Faţă în faţă cu Gabriel Apetrii”

Bărbat din Dragomireşti, salvat de pompieri după ce a căzut într-o fântână adâncă de 15 metri

Apă cu presiune redusă şi risc de întrerupere temporară în cartierul Dărmăneşti (27 martie)

Vasile Panaite este candidatul PUSL la Primăria Piatra-Neamţ! Vrea referendum odată cu localele!

Vasile Panaite face anunţul zilei! Live, de la ora 20,00, la podcastul „Faţă în faţă cu Gabriel Apetrii”!

Sinucidere în Neamţ! S-a închis în autoturism şi apoi şi-a dat foc!

Panică într-un bloc din Piatra-Neamţ după ce un „Dorel” a tăiat ţeava de gaz dintr-un apartament

29 martie 2024

ISSN 2457 - 3973

Mugur Cozmanciuc (PNL): ”Implementăm proiecte europene pentru dezvoltarea pieței muncii. Locuri de muncă bine plătite”

Ca președinte al CJ Neamț voi implemente proiecte cu fonduri europene pentru dezvotarea pieței muncii, a declarat, marți, președintele PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc.

Afirmațiile au fost făcute de președintele Cozmanciuc în cadrul unei conferințe de presă la care a fost invitată Violeta Alexandru, ministrul Muncii și Protecției Sociale.

De asemenea a fost prezent și Andrei Carabelea – candidatul liberalilor pentru funcția de primar al municipiului Piatra-Neamț – care a subliniat că va face echipă cu președintele CJ Neamț, Mugur Cozmanciuc.

”Este nevoie de o schimbare de atitudine la nivelul acestor două instituții, de la municipiu și de la județ. Oamenii trebuie să simtă că cei din administrație sunt acolo pentru a-i ajuta să își rezolve problemele. Iar asta se vede la echipa PNL, care a reușit să facă diferența între populism și dorința de a face ceva, să se vadă rezultate, să arate că îi pasă cu adevărat de nevoile oamenilor. S-a văzut că se poate în alte județe, de aceea cred că se poate și la Neamț. Voi face cu colegii mei de la Neamț campanie și voi lucra cu ei după ce vor câștiga, pentru că s-a văzut că sunt multe probleme, care trebuie să fie rezolvate. Am venit la Neamț să transmit cu toată determinarea că nemțenii pot avea încredere totală că ne apucăm de treabă și se vor vedea rezultatele în cel mai scurt timp. Sunt alături de Mugur Cozmanciuc și de Andrei Carabelea inclusiv după data de 27 septembrie”, a declarat ministrul Violeta Alexandru.

”Sunt onorat să am alături de mine pe doamna ministru Violeta Alexandru și pe viitorul președinte al CJ Neamț, Mugur Cozmanciuc. Am avut ocazia de a participa alături de doamna ministru la o acțiune stradală și am observat că, dincolo de complexitatea activității ministerului, pietrenii cunosc și urmăresc activitatea ministrului Muncii și o apreciază. Este o satisfacție pentru mine că inclusiv persoanele de vârsta a treia cunosc măsurile și apreciază munca unui ministru liberal. Motivația candidaturii mele are trei componente – iubesc acest oraș, oamenii care formează această comunitate; cred în potențialul orașului nostru; doresc să las o urmă pentru generația copilului meu un viitor. În această campanie voi fi umăr la umăr cu colegii din echipa PNL, cu Mugur Cozmanciuc și de toți colegii din această țară care fac sau vor să facă administrație performantă. PNL a arătat în vestul țării că administrația liberală nu ratează oportunitățile, ci le dezvoltă. Oradea, Cluj, Alba Iulia sau Reșița sunt modele de administrații liberale care mă inspiră și le văd realizabile și la Piatra Neamț. Dacă vorbim de putere de muncă, câteva din proiectele pe care le am pentru orașul Piatra Neamț și zona metropolitană, în parteneriat cu CJ și Mugur Cozmanciuc, vizează un trai mai bun și locuri de muncă mai bine plătite. Vom inova și vom stimula potențialul de inovare în zona metropolitană prin crearea unui parc de inovație. Este nevoie de o zonă de dezvoltare economică metropolitană care să deschidă orașul către investitori. Piatra Neamț este considerat unul dintre orașele cu potențial de urbanizare rapidă, un pol de creștere care trebuie stimulat prin politici publice coerente. Mai avem un proiect de regenerare urbană, zonă de locuire, zonă de servicii și industrii creative și spații de evenimente/un fel de Palas al Piatra Neamțului. Mai este nevoie de o școală duală, de un centru de performanță, de programe de sprijin antreprenorial – educație antreprenorială. Mă bazez pe sprijinul Guvernului liberal, al CJ Neamț cu Mugur Cozmanciuc președinte, într-o echipă care va aduce performanța în administrația publică”, a declarat Andrei Carabelea, candidatul PNL la Primăria Piatra-Neamț.

Președintele Mugur Cozmanciuc a explicat că are mai multe programe cu finanțare europeană și guvernamentală în domeniul forței de muncă din Neamț.

”Practic din 28 septembrie Consiliul Județean Neamț va fi un partener al mediului de afaceri, un partener real și un promotor în dezvoltarea mediului de afaceri. Fiecare angajator și angajat este într-o relaționare cu statul, dar rolul statului este foarte important. Trebuie să fie asigurat suportul tehnic și cel legislativ pentru dezvoltare. Consider că, dacă județul Neamț are acum o problemă reală, aceea este hegemonia forței de muncă, iar noi avem obligație să venim cu soluții la această problemă. O altă problemă o reprezintă declinul accentuat al zonelor rurale și urbane. Din calitatea de președinte al CJ, pe lângă proiectele menționate pe care le voi avea în parteneriat cu primăria municipiului Piatra Neamț condusă de Andrei Carabelea și alte primării din județ, voi avea în vedere implementarea imediată a două proiecte cu finanțare europeană.

  • Creșterea gradului de ocupare profesională a categoriilor vulnerabile. O poziție clară pe care și doamna ministru aici o poate ocupa: Agenția de ocupare a forței de muncă să se implice activ ca tinerii și categoriile vulnerabile să aibă parte de ajutor. Județul Neamț are nevoie să atragă forță de muncă specializată, tineri care să vină și să rămână aici, acest proiect să fie implementat din 2021.
  • Al doilea proiect ține de combaterea sărăciei și de promovarea incluziunii sociale – sunt comunități în județul Neamț, în zona rurală, unde nivelul de trai este foarte scăzut, iar resursele sunt foarte puține. Rolul CJ va fi, pe lângă proiectele mari de infrastructură, dezvoltarea de parcuri industriale, tehnologice, pentru a atrage investitori care să crească nivelul de trai, de educație al acestor zone să genereze o dezvoltare durabilă a zonelor rurale și urbane.
  • Al treilea obiectiv pe care îl avem în vedere, în colaborare cu Guvernul, Ministerul Muncii, CJ și toate primăriile, reprezintă dezvoltarea învățământului dual. Sunt companii are au înființat deja acest tip de învățământ, dar au nevoie de ajutor din punct de vedere legislativ, să aibă parte de susținere, de forță de muncă pregătită.
  • Tot cu ajutorul fondurilor europene vom promova programe de reconversie și profesionalizare, prin programe de instruire și perfecționare.
  • În încheiere – digitalizarea și debirocratizarea – este momentul ca anul 2020 să aducă pentru angajat și angajator o relație corectă și facilă cu statul, un click distanță să fie timpul de răspuns la orice solicitare.

Județul Neamț are o mare problemă a forței de muncă. Practic când am vorbit de reconversie și reprofesionalizare, am spus este nevoie să atragem forță de muncă, care să fie de calitate. Există un proiect pentru crearea unui centru județean pentru reconversie în parteneriat cu Guvernul. Județul Neamțul are niște lucruri bine definite care trebuie susținute: exploatarea lemnului, zona de zootehnie, agricultură, zona de industrie textilă. Totodată, trebuie să atragem aici tineri prin crearea unei zone rezidențiale – cei din domeniul IT& C să lucreze de aici pentru multinaționale. Tot ceea ce ține de industria auto – zona Iași va fi o dezvoltare pentru birouri showroom vânzări auto, se pot crea și aici în subsidiar servicii pentru reparații, întreținere și alte servicii conexe domeniului auto”, a spus Mugur Cozmanciuc, candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț.

Articolul anterior

Un nou accident în intersecția morții de la Girov

Articolul următor

Dragoş Chitic: “Digitalizarea activităţii primăriei înseamnă transparenţă şi servicii de calitate şi accesibile pentru pietreni”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular