ISSN 2457 - 3973

Mugur Cozmanciuc: PNL susține continuarea parcursului european pentru Republica Moldova

Guvernul Republicii Moldova, prin vocea premierului Valeriu Streleţ, a trimis, recent, o scrisoare omologului său român prin care a solicitat examinarea posibilității acordării de către România a unui împrumut rambursabil către Republica Moldova în valoare de 150 milioane euro, pe o perioadă de 5 ani. În urma acestui demers, cele două state au semnat un acord în această privință, înțelegere agreată, din fericire, de toată clasa politică românească.
PNL  apreciază că Republica Moldova trebuie să-și păstreze parcursul european. România- prin acordul parafat – a oferit, din nou, un semnal că face eforturi pentru ca Republica Moldova să se mențină din punct de vedere economic la un nivel care să-i permită un minim confort, astfel încât să poată desfășura cu succes și alte reforme instituționale, care să o poziționeze mai aproape de Uniunea Europeană.
Republica Moldova are nevoie de un sprijin constant din partea noastră pentru a reuși, pe termen mediu, integrare organică în familia Uniunii Europene, căreia îi aparține de drept.
În acest sens, subliniez că România trebuie să îşi asume, în continuare, rolul de avocat pledant al Republicii Moldova, de aceea consider că orice demers instituțional este binevenit pentru românii de peste Prut.
Mugur Cozmanciuc – Vicelider al grupului PNL din Camera Deputaților
Co-președinte PNL Neamț

Articolul anterior

Braconieri de căprioare la Tîrgu Neamț

Articolul următor

Primăria Piatra-Neamț acordă gratuit servicii medicale primare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *