ISSN 2457 - 3973

Primăria Piatra-Neamț, anunț de ultima oră: Se redeschid creșele! Iată detaliile!

Începând cu data de 01.07.2020 se vor redeschide creșele publice din Piatra-Neamț, administrate de către Direcția de Asistență Socială a municipalității pietrene. Acest lucru se va face cu respectarea condițiilor prevăzute în Ordinul nr.1076/4518/3936/2020 privind stabilirea măsurilor necesare în vederea redeschiderii creşelor, grădiniţelor, afterschool-urilor, pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 și cu asigurarea dotărilor necesare cu echipamente și materiale de protecție, astfel încât să se asigure întoarcerea la creșă a copiilor în condiții de siguranță.

Este o decizie în sprijinul părinților copiilor preșcolari din municipiul Piatra-Neamț, prin care le oferim posibilitatea să-și ducă copiii la creșe în perioada verii. Siguranța copiilor este o prioritate pentru noi, de aceea am luat toate măsurile de protecție necesare: materiale de igienă și dezinfectanți, spații dedicate pentru respectarea distanțării sociale și a efectuării triajului epidemiologic, a declarat primarul Dragoș Chitic.

Pentru protecția și siguranța copiilor, numărul de locuri din creșe va fi redus la 130, fiind obligatorie respectarea unui spațiu de minim 4,5 mp pentru fiecare copil, reglementare prevăzută în normele stabilite la nivel național pentru funcționarea creșelor în această perioadă de criză sanitară.

Pentru lunile iulie și august sunt primiți în creșe copii înscriși deja pentru acest an școlar, urmând ca în luna august să demarăm sesiunea de înscriere pentru anul școlar următor, care va începe cu luna septembrie 2020.

Articolul anterior

Mugur Cozmanciuc, președinte PNL Neamț: ”Guvernul a luat cele mai bune măsuri pentru economia României!”

Articolul următor

Emilia Arcan (senator PSD Neamț): ”S-a făcut dreptate în procesul pentru hotarul județului!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *