ISSN 2457 - 3973

Municipiul Piatra-Neamț continuă primenirea cu asfaltări, amenajări și toaletarea spațiilor verzi

În municipiul Piatra-Neamț este efervescență în toate cartierele, acolo unde angajații societăților Primăriei Piatra-Neamț continuă lucrările specifice primăverii.

Cei mai vizibili sunt angajații societății Urban S.A. care se ocupă de toaletarea spațiilor verzi. Este drept că oamenii ar dori ca peste noapte să dispară toate bălăriile dar municipalitatea a promis că nu va rămâne nici o zonă fără a se interveni cu motocoasele. Bălăriile crescute în urma ploilor în fața blocurilor au fost tăiate însă până la toamnă vor mai avea loc câteva acțiuni similare, inclusiv deratizări împotriva insectelor.

Pe de altă parte, reprezentanții societății Publiserv continuă lucrările de turnare a covorului asfaltic și de întreținere a drumurilor din oraș.

Luni a început decopertarea străzii Aurel Vlaicu, din cartierul Precista, pentru a fi pregătită pentru un covor asfaltic de la un capăt la altul. Practic este pentru prima dată în ultimii 20 de ani când această stradă este refăcută complet. În anul 2016, strada a beneficiat de o reparație a gropilor însă plombele nu au rezistat decât doi ani astfel că acum va fi refăcută complet de Publiserv.

Primarul Dragoș Chitic a promis că în paralel cu lucrările de întreținere se vor efectua și reparații capitale pe străzile care necesită acest lucru. Intenția edilului este ca anul acesta să fie executate reparații capitale pe 80.000 metri pătrați de drumuri.

Deja au fost refăcute strada Darmanești, porțiune din bulevardul de la 1 Mai și a fost modernizată strada Vărăriei din cartierul Dărmănești.

”Continuăm programul de lucrări edilitare propuse a fi realizate prin societatea Publiserv în prima jumătate a acestui an: refacerea marcajelor și revizuirea indicatoarelor rutiere, reparații punctuale ale străzilor cu asfalt, reparații capitale pe străzile cu un grad avansat de uzura, reparații și modernizări ale aleilor pietonale, reparații ale locurilor de joacă, reparatii si montaj de mobilier stradal, întretinerea rețelei de canalizare pluvială. Deplasarea periodică pe teren și discuțiile cu cetățenii care au sesizat unele probleme ne ajuta să intervenim mai eficient. Vă invit să continuați să ne semnalați orice aspect edilitar care considerați că necesită intervenția municipalității. Suntem deschiși și organizati procedural pentru a rezolva operativ cât mai multe dintre ele. Societatea Urban finalizează toaletările de arbori și îndepărtarea vegetației uscate și continuă amenajările peisagistice de primăvară. Salubritas intervine mecanizat și manual pentru curățarea străzilor folosind inclusiv persoanele beneficiare de ajutor social. Vă mulțumesc pentru implicare și buna colaborare de până acum și vă invit în continuare să fim parteneri prin transmiterea aspectelor edilitare care considerați că trebuie rezolvate, folosind: telefonul cetățeanului 0233 210872,e-mail: infopn@primariapn.ro sau mijloacele de comunicare online, inclusiv aplicația #PiatraNeamtCityapp”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

 

Read Previous

Cod galben de vijelii în Neamț

Read Next

Dragnea află pe 27 mai sentința finală! În primă instanță a primit 3,6 ani de închisoare cu executare!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *