NewsAllert :

Iată după ce scenariu funcționeaza FIECARE ȘCOALĂ DIN NEAMȚ începând din 2 noiembrie 2020

Au fost prinși hoții care au spart sediul PNL Neamț

Decizie cu privire la cursurile școlare din Piatra-Neamț, Bicaz și 3 comune, începând din 2 noiembrie!

Piatra-Neamț, Gârcina, Girov, Dochia și satul Bistrița ar putea rămâne FĂRĂ APĂ pe 3 noiembrie

PSD Piatra-Neamț acuză: ”Pentru PNL, școala e doar o secție de vot!”

Iată cum arată noii consilieri ai municipiului Piatra-Neamț! Foto de la depunerea jurământului!

Încă 2 localități din Neamț au intrat în ZONA ROȘIE! La Piatra-Neamț crește incidența cazurilor! Lista pe fiecare localitate! (joi, 28 octombrie)

Spitalul Județean Neamț are un nou manager începând de miercuri, 28 octombrie

Prim-ministrul Ludovic Orban vine la învestirea primarilor de Piatra-Neamț, Roman și Roznov

Mașina răsturnată între Dobreni și Bodești! Două persoane au fost rănite!

Îl cunoașteți? Polițiștii din Neamț l-au dat în urmărire națională!

Primul Muzeu al Colectivizării din România se deschide în județul Neamț

Iată când își intră ”în pâine” noii primari și consilieri, dar și președintele CJ Neamț! Lista pe fiecare oraș și comună din județ!

Două orașe și 3 comune din Neamț sunt tot în Zona Roșie! Situația pe fiecare localitate – luni, 26 octombrie!

Iată ce restricții intră în vigoare de duminică seara (25 octombrie) în Piatra-Neamț, Bicaz, Girov și Gârcina

 • 30 octombrie 2020

ISSN 2457 - 3973

Negociază PSD cu Laurențiu Leoreanu? La Primăria Piatra Neamț, așteaptă momentul ”prielnic”! (interviu cu deputatul Ionel Arsene, președinte PSD Neamț)

 

Așa cum v-am promis, vă prezentăm în cele ce urmează un interviu în EXCLUSIVITATE cu deputatul Ionel Arsene, președintele PSD Neamț. Deocamdată nu vom face comentarii pe marginea răspunsurilor primite și vă vom lăsa pe dumneavoastră să trageți concluziile. Începând de miercuri, vom lua însă fiecare răspuns oferit de Ionel Arsene și vom prezenta nuanțele pe care le-am înțeles noi!

 1. Reporter: PSD ar trebui să desemneze candidatul la funcția de președinte al CJ Neamț la alegerile din 2016?

 

Ionel Arsene: Alegerile de anul viitor sunt diferite față de cele din 2012, atunci când cetățenii alegeau direct președintele de Consiliu Județean. Pentru funcția de președinte al CJ Neamț este foarte important ca partidul să obțină un scor cât mai bun, astfel încât să putem să avem majoritatea necesară pentru a vota un președinte din partea PSD. Nu am discutat încă de nume, momentan vrem să ne facem treaba cât mai bine în slujba cetățenilor.

Însă, obiectivul central al PSD Neamț este câștigarea tuturor alegerilor din 2016. Acest lucru înseamnă și postul de președinte al Consiliului Județean, dar și câștigarea unui număr cât mai mare de primării.

Există, însă, şi un obiectiv secundar pe care toţi colegii mei trebuie să-l înţeleagă foarte bine. PSD Neamţ are nevoie să comunice cât mai mult despre tot ceea ce am făcut bine pentru oameni şi pentru România din 2012 încoace. Este datoria noastră, a celor care am primit voturi din partea nemţenilor pentru a-i reprezenta, să spunem cum anume ne-am ţinut de promisiuni şi ce am realizat pentru ei.

 

 1. Reporter: Dar candidatul la funcția de primar al municipiului Piatra Neamț?

 

Ionel Arsene: Nu putem vorbi despre candidaţi în acest moment. Toate nominalizările o să le facem după consultările din partid, de la nivel național și local, după ce o să realizăm o serie de cercetări sociologice. Aceasta este cea mai obiectivă modalitate de desemnare a unui candidat şi modalitatea în care putem să ne asigurăm că cel pe care îl vom desemna drept candidat are cele mai mari şanse de reuşită.

Eu cred că putem câștiga alegerile pentru funcția de primar al municipiului Piatra Neamț, deoarece avem oameni capabili să ocupe o asemenea poziție publică, persoane care au experiența și pregătirea necesară pentru a ocupa acest post. Şi am convingerea că reşedinţa judeţului nostru are nevoie de un candidat social-democrat care să facă oraşul să iasă din epoca unor primari de dreapta şi să evolueze conform potenţialului foarte mare pe care îl are.

 

 1. Reporter: Ați discutat/negociat cu primarul Laurențiu Leoreanu înscrierea sa în PSD și desemnarea acestuia ca și candidat la Primăria Roman? Este atractiv Leoreanu pentru PSD?

 

Ionel Arsene: Nu pot să confirm existenţa unor discuţii cu primarul Laurenţiu Leoreanu. Ce pot să vă spun însă este că eu şi colegii de la PSD Neamţ luăm astfel de decizii doar după analize serioase. Dacă PSD Neamţ va considera că un primar, oricare este numele lui, poate avea un aport bun în cadrul partidului nostru, dacă activitatea sa este conformă cu principiile social-democrate şi cu imaginea partidului nostru, iar persoana respectivă doreşte să vină alături noi, vom analiza şi vom decide în consecinţă.

Arsene interviu

 

 1. Reporter: Referitor la cele 2 tentative de a vă impune primar interimar la Piatra Neamț. A câștigat PNL sau a pierdut PSD? Ce credeți că s-a întâmplat? Cât de mult a afectat imaginea PSD?

 

Ionel Arsene: În primul rând, în astfel de situaţii, nu se poate vorbi despre victoria sau înfrângerea unui partid. Cei care pot câştiga sau pierde când vine vorba despre Primăria Piatra Neamţ sunt doar cetăţenii din acest oraş. Scenele pe care le-au făcut liberalii şi primarul interimar în şedinţele de Consiliu local au arătat foarte clar lipsa de respect la adresa pietrenilor. Pentru ei, cetăţenii din Piatra Neamţ sunt doar o masă de manevră pentru a obţine controlul asupra municipiului. Primarul Chitic şi noii lui colegi au spus asta foarte clar în declaraţiile publice. Degeaba insistă ei cu aşa-zisa grijă pentru nemțeni. Mint cu neruşinare, căci aceştia sunt aceiaşi oameni care au făcut parte din trupa lui Băsescu, Boc şi Udrea. Cei care le-au tăiat nemţenilor pensiile şi salariile, cei care care ne-au dat înapoi cu ani în urmă şi i-au lăsat în datorii pe copiii noştri.

Revenind la situația din teren, PNL ne acuză că facem jocuri, că strângem semnături prin promisiuni şi ameninţări. Eu am înțeles jocul murdar pe care au încercat să îl facă liberalii în ceea ce ne privește, însă dacă era ceva adevărat din ceea ce au spus, atunci ar fi trebuit, cu lejeritate, să ne impunem voia.

PSD nu a avut nimic de pierdut din cele două încercări. Pentru noi, era doar de câștigat. Și mă bucur că am mai câștigat un număr de 3 consilieri care au votat alături de noi. Noi am demonstrat că nu asistăm indiferenți la derularea lucrărilor în Consiliul Local și că cei din PNL vor avea din partea noastră o monitorizare foarte atentă.

Aș vrea să se înțeleagă faptul că noi nu ne dorim destabilizarea primăriei, dorim să venim cu o echipă echilibrată, cu experientă, o mai bună comunicare si relationare cu cetățenii, dar și cu Guvernul României.

 

 1. Reporter: Ce sanse sunt ca pina in 2016 sa incercati sa va impuneti a treia oara un primar interimar la Piatra Neamt?

 

Ionel Arsene: Am spus-o și o repet: imediat ce va fi posibil vom face schimbarea. Dar acest lucru nu înseamnă că vom sta cu mâinile în sân și ne vom uita cum PNL își arată pe zi ce trece incapacitatea de a face ceva pentru locuitorii din Piatra Neamț.

 

 1. Reporter: Ar trebui să aibă loc alegeri anticipate pentru președinția CJ Neamț după legea nouă?

 

Ionel Arsene: Trebuie să avem în vedere un aspect. Cei din PNL acuză faptul că nu se dorește organizarea alegerilor parțiale sau că PSD-ului îi este frică de electorat. Acum, avem o lege modificată, promulgată de către președinte. Urmează ca Guvernul să decidă cu privire dacă și când se vor organiza alegerile parțiale, noi vom respecta decizia Executivului.

Pe de altă parte, din punct de vedere politic, PSD-ului i-ar conveni varianta alegerii președintelui Consiliului Județean la Neamț pe noua lege, deoarece am avea câștig de cauză. Însă, repet, va trebui să așteptăm decizia Executivului.

 

 1. Reporter: Ultimele decizii ale BPJ. Exista voci care spun ca v-ati anihilat cei trei contracandidați la președinția PSD Neamț.

 

Ionel Arsene: Aș vrea să fac încă o dată precizarea că în PSD Neamț nu există tabere, nu are nimeni interesul de a-și anihila colegii. PSD este un partid serios, disciplinat, însă, pot exista unele momente în care unii colegi nu sunt mulțumiți de anumite lucruri și mai fac o declarație sau alta negativa. Însă, pot să vă garantez că aceste declarații care pot afecta partidul nu vor mai avea loc, iar împreună vom pune umărul la bunăstarea partidului.

În ceea ce privește alegerile din cadrul organizației, zvonurile cu privire la așa zisele anihilări nu sunt altceva decât simple intoxicări de presă venite din partea unor răuvoitori. Oricine din partid este liber să candideze la orice funcție dorește, nu îi va opri nimeni. Cei care vor decide sunt colegii de partid, în ochii cărora va conta foarte mult proiectul politic al fiecărui candidat, dar și ce a făcut el pentru județul Neamț, pentru PSD Neamț.

Arsene interviu 2

 1. Reporter: De ce credeți că a apărut această stare de tensiune în interiorul filialei?

 

Ionel Arsene: Dacă vă referiți la speculațiile din presă cu privire la situația din PSD, pot să vă asigur că nu s-a pus problema vreunui conflict în cadrul PSD la Neamț. Şi aş vrea să atrag atenţia nemţenilor asupra unui lucru. Vă rog să priviţi cu maximă neîncredere ceea ce descrie o parte a presei, interesată să denigreze imaginea PSD Neamţ. Nu ştim care sunt motivele pentru care fac asta unii jurnalişti, dar asistăm la încercarea lor de a produce conflicte în cadrul organizaţiei noastre. Avem o formaţiune politică în care nu se cenzurează exprimările libere. Absurdul situaţiei este că o parte a presei ajunge să acuze tocmai acest lucru pentru a-i convinge pe nemțeni că avem probleme. PSD Neamţ este una dintre cele mai importante şi performante organizaţii de partid din ţară. Eu şi colegii mei am obţinut acest lucru împreună şi tot aşa vom reuşi să continuăm pe această linie.

În calitate de președinte al PSD Neamț este datoria mea să îmi asum și evenimentele mai puțin favorabile care au apar în presă. Însă, pot să vă asigur că în PSD suntem împreună, și la bine și la greu, iar fiecare coleg reprezintă o piesă de bază în vederea funcționării corespunzătoare a partidului.

 

 

 1. Reporter: Care sunt principalele linii reformatoare ale filialei PSD Neamț pe care le propuneți în calitate de candidat pentru un nou mandat de președinte?

 

Ionel Arsene: De la preluarea mandatului de preşedinte al PSD Neamţ m-am preocupat de dezvoltarea partidului şi de atragerea de noi membri.

Am reuşit în aceşti ani, cu mine în funcția de președinte al partidului, să ne impunem doi vicepreședinți la Consiliul Județean, iar la Primăria din Piatra Neamţ demonstrăm că suntem o nucă tare pentru cei care deţin majoritatea la acest moment.

Îmi propun ca pe mai departe PSD să rămână la Neamţ principala forţă politică a judeţului.

PSD nu trebuie să se mulţumească cu victoriile repurtate în trecut. Ele sunt importante, însă reprezintă baza pentru cele ce vor urma.

PSD trebuie să accelereze schimbarea judeţului Neamţ.  Faptul incontestabil că suntem cel mai mare şi puternic partid din judeţ ne şi obligă. De la noi sunt aşteptări şi evident de la mine în special. Liderul este cel care stabilește direcţia şi îşi asumă deciziile.

Mă bucur că PSD a rămas unit şi disciplinat în spatele liderului în momente foarte grele. Este o calitate fundamentală care diferenţiază acest partid de oricare altul. Sunt foarte mândru şi recunoscător tuturor.

Astăzi ştiu unde vreau să duc partidul! În 2016, PSD Neamț își propune să câștige tot în județul Neamț: majoritatea primăriilor, funcția de președinte al CJ Neamț și ambele funcții de primar la Piatra Neamț și în municipiul Roman. Avem o mare oportunitate istorică: avem Guvernul din partea partidului nostru într-o ţară stabilă economic, o ţară cu creştere economică, iar noi ne aflăm într-un judeţ cu un potenţial pe care nu am ştiut încă să-l folosim şi să-l punem în valoare.

PSD este partidul care a lucrat mereu în interesul cetăţeanului. De la noi aşteaptă nemţenii soluţii economice, dar şi soluţii sociale. PSD trebuie să arate că ştie să redea românilor demnitatea şi mândria că sunt cetăţeni ai unui stat european.

Trebuie să folosim puterea pentru a face bine şi pentru a ajuta românii. Dacă vom face asta, vom fi mereu pe primul loc. Vreau să continuăm să fim partidul cel mai modern şi deschis la nou.

 

 1. Reporter: Care sunt atuurile d-voastră? Care sunt vulnerabilitățile?

Ionel Arsene: Sunt sau încerc să fiu cât mai echilibrat, cu mine, cât și cu ceilalți. Nu-mi plac excesele de niciun fel, nici în plan social, nici altfel. Consider ca fiind un adevărat atu faptul că sunt ambițios, în sensul în care cer mult de la mine și sunt cel mai mare critic al meu, ceea ce în anumite momente se dovedește a nu fi de foarte mare ajutor.

În ceea ce priveşte vulnerabilităţile mele, sunt un om normal. Am aceleaşi vulnerabilităţi şi defecte pe care le are orice om. Cred însă că merită încercat constant să devenim mai buni şi să schimbăm la noi ceea ce nu funcţionează corect sau ceea ce îi afectează negativ pe ceilalţi.

Articolul anterior

De astăzi, Zilele Bibliotecii ”G.T. Kirileanu”! Cine a fost marele cărturar?

Articolul următor

EXCLUSIV!!! Laurențiu Leoreanu și consilierii independenți s-au înscris în PNL!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *