ISSN 2457 - 3973

Noroc dumnezeiesc pentru o firmă din Galați: proiect de 6,2 milioane de lei la Mănăstirea Văratic!

Noroc dumnezeiesc pentru o firmă din Galați: a câștigat un proiect de aproape 6,2 milioane de lei la Mănăstirea Văratic!

Societatea Ideal Windows SRL (cu sediul social în strada Forturilor nr 62, localitatea Costi – județul Galați) va încasa peste 1,3 milioane euro din fonduri europene pentru a realiza proiectul ”Punerea în valoare a patrimoniului cultural prin consolidarea și conservarea bisericii ”Sf Ioan Botezătorul” din cadrul Ansamblului Mănăstirii Văratic”.

Lucrările au început în noiembrie 2018 și ar urma să se finalizeze, conform contracului, în maxim 35 luni, adică până în 20 septembrie 2021.

Finanțarea vine prin Programul Operațional Regional și este prezentată ca succes și pe site-ul guvernareapsd.ro (detalii aici)  dar noi nu spunem că ar exista vreo legătură de prietenie sau de orice altă natură între administratorii firmei și persoane influente din PSD Neamț.

De remarcat este că cifra de afaceri a societății gălățene a ”explodat” începând cu anul în care Guvernarea a fost preluată de PSD. În anul 2017, firma a avut o cifră de afaceri de peste 8,6 milioane lei iar anul trecut a depășit 8 milioane de lei. Însă față de 2017, când a avut un profit de circa 100.000 de euro, anul trecut firma a avut un profit de 20 de ori mai mic, de doar 5.000 de euro.

Iată și datele publicate de un site de profil pe această temă:

Societatea Ideal Windows SRL Galați nu se află la primul succes financiar în județul Neamț. Având ca obiect de activitate ”comerțul cu ridicata nespecializat”, firma s-a mai ocupat de schimbarea acoperișului Centrului de vizitare turistică Izvorul Muntelui (aproape 47.000 lei fără TVA) și de demolarea unui coș de fum și ridicarea altuia la Spitalul de neuropsihiatrie din Roman (aproape 280.000 lei fără TVA). Ambele instituții sunt în subordinea Consiliului Județean Neamț.

Aceasta era doar încălzirea, din punctul de vedere al sumelor contractuale, având în vedere proiectul de aproape 6,2 milioane lei de la Mănăstirea Văratic.

Însă firma din Galați mai are o legătură, cel puțin interesantă, cu județul Neamț.

Într-o asociere selectă, cu mai multe firme (inclusiv 2 din Neamț), societatea Ideal Windows a câștigat contractul pentru extinderea și modernizarea șoselei de centură a Galațiului.

Proiectul este în valoare de 113. 285.253 lei și a fost câștigat de Asocierea S.C. Aqua Parc S.R.L. ( Neamţ)S.C.  Mavgo Holding S.R.L. (Neamţ), S.C.Ideal Windows S.R.L., Hydrostroy AD Sofia Bulgaria, S.C. SPC Elite Consulting SRL Iaşi.

Despre anumite legături între oameni politici și anumite societăți s-a mai scris în diverse publicații dar pentru că noi nu avem dovezi concrete, așteptăm ca acestea să fie scoase la iveală, eventual, de alte instituții.

Spre exemplu, în ceea ce privește proiectul de la Galați, au scris colegii de la publicația stiridegalati.ro în materialul pe care îl puteți citi aici

Vom reveni!

Articolul anterior

Disponibilizări masive ale bugetarilor, luate în calcul de vicepremierul Eugen Teodorovici

Articolul următor

Portofel cu valută, lei și carduri bancare, găsit pe o bancă de la Curtea Domnească Piatra-Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *