ISSN 2457 - 3973

O bandă de mucoși-infractori terorizează municipiul Piatra-Neamț!

 

Odată cu deschiderea sezonului turistic din Piatra-Neamț s-a redeschis și sezonul … tâlhăriilor! O bandă de mucoși-infractori a început să terorizeze (din nou) orașul prin tâlhăriile și furturile pe care le comit asupra persoanelor în vârstă, în special asupra femeilor.

Agresiunile se comit ziua-n amiaza mare pentru că acestor minori nu le pasă dacă sunt prinși, de vreme ce legea penală nu atrage răspunderea celor care nu au împlinit 14 ani. Așa că, atent supravegheați și coordonați din spate de adulți, acești minori smulg poșeta sau lănțișorul de la gâtul victimelor.

Directorul Poliției Locale Piatra-Neamț, Eugen Pancu a confirmat pentru newsallert.ro că în oraș au fost deja identificați 3 minori care comit astfel de fapte.

infractori minori

”Avem sub supraveghere 3 minori cu varste cuprinse între 12 și 14 ani care acționează în Piatra-Neamț cu același mod de operare. Fie pun piedică, fie îmbrâncesc victimele prin smulgerea poșetei sau a lănțișorului de la gât. Noi doar putem să îi prindem în flarant și să îi predăm Poliției Naționale. De cele mai multe ori, acești minori au fost duși în Centrul Elena Doamna sau la Roman dar reușesc să scape de acolo, pentru că legea interzice să fie ținuți cu forța. Singura măsură ar fi cea judecătorească de internare într-un centru special”, a declarat Eugen Pancu, directorul Poliției Locale Piatra-Neamț.

Cu siguranță vă aduceți aminte cazul comisarului șef Cezar Filip, care a demisionat din funcția de comandant al Poliției Piatra-Neamț după ce un ”binevoitor” a difuzat imaginile surprinse de camera de supraveghere a instituției în timp ce lovea o minoră. Dezaprobăm ferm atitudinea pe care a avut-o ofițerul Cezar Filip dar totodată trebuie să spunem că minora respectivă era recidivistă și râdea în față polițiștilor de fiecare dată când era prinsă pentru că știa că nu are 14 ani și astfel nu răspunde penal. De aceea putem înțelege sentimentul de frustrare profesională și umană. La vremea respectivă (martie 2014) s-au făcut comisii peste comisii și analize peste analize pornind de la acest caz dar … tot nu s-a întâmplat nimic.

cezar filip

Legea este proastă și atâta cât este nu se aplică. Nu există suficiente centre de reeducare pentru minori iar din centrele aflate în subordinea Direcției de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului, minorii pot pleca oricând. Singurul ”vinovat” a rămas comisarul șef Cezar Filip. Politicienii noștri se bat pentru cașcaval, se gândesc deja la Primărie, Consiliul Județean și Parlament dar n-au mai mișcat un pai ca să schimbe o lege care astăzi îi protejează nu pe oameni, ci pe infractori!

 

(Gabriel APETRII)

Articolul anterior

EXCLUSIV Primarii de Roman și Târgu Neamț, țepuiți cu mii de dolari!

Articolul următor

Scandal la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț!

9 Commentarii

  • Asta se întâmplă atunci când Poliția nu-si face datoria. Ce înțeleg eu ca nu sunt soluții pentru minorii infractori. În cadrul Politiei sunt departamente care ar trebui sa-i monitorizeze și sa intervină pentru a-i prinde în flagrant. Poliția Locală nu se ocupă de astfel de cazuri. În Italia polițiștii locali nu sunt înarmați și nu fac ture de noapte. Se ocupă doar cu circulația, parcările publice etc . Și colaborează cu toate organele competente. Trebuie stabilite foarte clar rolurile fiecărei instituții.

  • Anonim, legea ar trebui sa existe pt a putea fi implementata. Politistii nu pot sa stea non-stop numai dupa talhari, sa-i urmareasca pt a-i prinde in flagrant. Sa nu o dam in absurd….

  • Îmi pare rău de Dl. Filip. Această întâmplare a dat curaj infractorilor minori sa facă ce vor, inclusiv cu agenții de poliție.

  • Dar parintii unde sunt? Ca si acesti minori sunt facuti de cineva, nu? Doar nu i-a lasat barza in cuiburile de pe stalpi… De ce nu sunt trasi la raspundere parintii incompetenti , care nu sunt in stare sa le dea o buna crestere si educatie? Rusine in primul rand parintilor care au asemenea plozi si nu reactioneaza!

  • nu erau prosti turcii…cand prindeau un hot ca fura o data ai taia o mana.daca repeta ai taia si mana cealalta…eu zic ca asta e singura solutie…chiar daca se va umple tara de ciungi…dar va fi mai sigura…

  • • Ce face Politia Locala ? Unde este Politia Locala ? De ce nu sunt in teren sa patruleze ?! Raspund tot eu.Politia locala nu face nimic pentru cetatean parte din personalul politiei locale fosti militieni dati afara din sistem pentru diferite abateri in special alcool in frunte cu actualul director,fac munca de detectiv pentru directorul institutiei si cei care il protejeaza politic pe acesta.Politia Locala face colecta pe la comerciantii din Piata Centrala ce a mai ramas din ea.Politia Locala in loc sa isi faca atributiunile stabilite prin lege face munca politiei nationale in baza unor asa zise protocoale.La Politia Locala nu are cine sa mai munceasca pentru ca o parte sunt sefi si il santajeaza pe actualul director cu dezvaluirea unor antecedente din vremea cand era ”politist” ( alcool in combinatie cu abuz in serviciu favorizarea infractorului in cercetarilor abuzive a unor padurari acuzati de braconaj avand ca rezultat nenorocirea acestor oameni nevinovati ) iar altora le este scarba.ASA CA STIMABILE DOMN PRIMAR SPARGETI CLOACA DE LA POLITIA LOCALA.Gurile rele spun ca si el la randul sau ar santaja pe cineva din primarie sau acestora le este teama de modul in care acest domn director a sustinut concursul de Sef al Politiei Locale adica prin studii incomplete chiar daca acestia prin juristul Politiei Locale care este angajatul Consiliului Local si mananca si gura lui o paine de 2.500 lei printr-un contract pe persoana fizica sustin sus si tare ca nu este adevarat , noi il rugam sa publice in foto diploma de master in studii juridice absolvite inainte de concurs nu dupa 30 iulie 2015 adica dupa examenul de dizertatie de la facultatea ASE Bucuresti unde a fost ajutat de un angajat al institutiei a carei sotie este secretara la aceasta facultate , si pentru cei vor interveni la acest comenatriu ii rog inainte de a comenta a se studia Legea nr.188 actualizata si Legea invatamantului.

  • nu au fost batutii cum trebuie

  • de unde ati copiat amandoi acelasi comentariu?chifu si anonim. nu cumva sunteti politisti locali? daca politia locala nu se ocupa cu asa ceva sa se numeasca paznicii parcarilor sau supraveghetori de circulatie si sa nu mai poarte uniforme foarte asemanatoare cu ale politiei Romane pentru a crea confuzie. cat despre prinderea in flagrant, nu-mi amintesc sa fi comentat cand s-au redus efectivele politiei. nu fiti ipocriti! sau poate politicieni?

  • Ai dreptate hehehehehehe. Toata lumea da vina pe politie(nationala) dar nu ar pune mana sa citeasca Codul Penal si de Procedura Penala sau sa vada efectivele Politiei Romane ca nr. Sa vorbeasca in plus nu costa bani foar timp dar daca se plictisesc……

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular