ISSN 2457 - 3973

Scandal la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț!

 

Scandal mare la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț. Echipa ARACIP (Agenția Română pentru Asigurarea Calității în Învățământul Preuniversitar) de la Ministerul Educației a constat suficiente deficiențe la controlul efectuat joi pentru a sancționa unitatea de învățământ. Concluziile echipei ARACIP nu sunt deloc pe placul conducerii Colegiului și nici a primarului Daniel Harpa.

Cu toate acestea, oficialii Ministerului Educației au rămași fermi pe poziție și au acordat termene clare pentru a remedia problemele. În caz contrar, Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Târgu Neamț riscă să rămână fără acreditarea unor specializări din partea Ministerului Educației.

ARACIP evaluează calitatea educației oferită de instituţiile de învăţământ preuniversitar şi de alte organizaţii furnizoare de educaţie. De asemenea, ARACIP autorizează, acreditează și evaluează periodic (la 5 ani) unitățile de învățământ preuniversitar.
Documentele reprezintă principala sursă de informare în vizitele de evaluare externă. De asemenea, informațiile sunt obținute și prin interviuri cu reprezentantul legal al furnizorului de educație evaluat, cu reprezentanții beneficiarulor de educație (elevi și părinți), cu responsabilii catedrelor și comisiilor metodice, cu personalul auxiliar și nedidactic, cu reprezentanții comunității locale. Membrii ARACIP vizitează spațiile de învățământ și participă la ore și activtăți. Totodată, aceștia verifică prin sondaj fondul de carte, materialele didactice și auxiliarele curriculare.

 

(Gabriel APETRII)

Articolul anterior

O bandă de mucoși-infractori terorizează municipiul Piatra-Neamț!

Articolul următor

Luptă în 2 pentru administrarea parcărilor din Piatra-Neamț?!

2 Commentarii

  • Cine nu stie ca nivelul de invatamant a scazut?

  • Structura ARACIP a Ministerului Educației, acționează (de multe ori) ca DNA-ul !…
    Nu cunosc ”dedesupturile” situației de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Tg.Neamț…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular