ISSN 2457 - 3973

O nouă ”explozie” de cazuri COVID în Neamț: 20 într-o zi!

Județul Neamț are parte de o nouă ”explozie” de cazuri COVID-19. De vineri până sâmbătă au fost confirmate 20 de cazuri, cel mai mare număr înregistrat în ultima lună.

Se prefigurează un nou focar de COVID, de această dată la Mănăstirea Văratec. Doi monahi au ajuns deja la spital, fiind confirmați cu acest virus. Autoritățile, dar și alte zeci de măicuțe, așteaptă cu sufletul la gură rezultatele testelor prelevate de acolo.

Însă nu au fost testate toate măicuțele ci, conform protocolului, doar cele care au fost contacți direcți ai celor doi infectați. Abia dacă aceste ultime teste vor fi pozitive, ceea ce este de așteptat, ancheta epidemiologică se va extinde către tot așezământul monahal, cu posibilitatea închiderii pentru public.

În total, în județul Neam au fost confirmate 1.128 cazuri, cu aproape o mie vindecate.

Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț încă face față, ca paturi, la numărul de cazuri active existente în județ. Însă cadrele medicale au ajuns la epuizare fizică și psihică după 4 luni de luptă non-stop cu acest virus!

Spitalul modular de la Iași, pentru care Consiliul Județean Neamț a plătit peste 3 milioane de euro, rămâne deocamdată o glumă sinistră pe banii nemțenilor. Termenul de punere în funcțiune a trecut de 2 luni de zile iar la Iași au ajuns doar câteva dintre cele 100 containere medicale care trebuiau să vină de la firma din Turcia!

Articolul anterior

Un biciclist a murit pe Ceahlău! Cobora în viteză, a căzut și și-a zdrobit capul! (foto)

Articolul următor

Un tânăr de 20 ani a incendiat casa unchiului său din Negrești

2 Commentarii

  • Care contactați directi se testeaza? Specificati va rog!se testează toți sau doar cei cu simptome?

    • Potrivit Institutului National de Sanatate Publica sunt testati doar contactii cu simptome. Ceilalti sunt trimisi in izolare pentru 14 zile, termen care decurge de la ultimul contact direct.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *