ISSN 2457 - 3973

Operația de cataractă la Clinica Oftalmologică Platinum. Pas cu pas.

Cum are loc o operație de cataractă? Cât durează intervenția? Când se observă rezultatele? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările pe care pacienții Clinicii Oftalmologice Platinum le adresează specialiștilor.

Operația de cataractă durează cel mult 30 de minute, dar perioada pre și postoperatorie se desfășoară în mai multe etape.

1. Începem o discuție referitoare la ce anume vă nemulțumește la vederea dumneavoastră. Vă ascultăm istoricul, vă măsurăm ochelarii, dacă ați purtat înainte și deschidem fișa de pacient. Ulterior, vă invităm în cabinet să faceți o consultație oftalmologică completă.

2. În cabinet vă întâmpină un medic specialist care preia fișa și vă invită la un set de investigații oftalmologice, confortabile, necesare pentru un diagnostic precis. În funcție de indicațiile testelor, există mai multe rezultate posibile (ametropie, presbiopie, cataractă, glaucom, dmlv, etc). În cazul în care, însă, cristalinul nu mai este transparent, ochelarii nu mai sunt de folos, iar medicul vă explică despre cataractă și despre tratamentul acesteia. În această conversație, medicul vă ascultă nelămuririle și vă răspunde la întrebări.

3. Cataracta înseamnă opacifierea firească a unei lentile naturale din interiorul ochiului. Se întâmplă treptat și nu doare. După ce vi se explică toate detaliile importante, printre care și etapele  tratamentului acesteia, vi se măsoară dimensiunile necesare pentru cristalinul nou. Consultația inițială durează maxim o oră și este inclusă în costul pachetului ales. Tot atunci se programează și intervenția, vi se recomandă analizele necesare și vi se explică ce trebuie să faceți înainte de operație.

4. În ziua programată pentru operație, o asistentă are grijă de pregătirea dumneavoastră. Ea vă asistă atât cu procedura medicală preoperatorie, cât și cu răspunsuri la orice întrebări mai aveți.

5. Confortul dumneavoastră este foarte important. Se fac două anestezii: picături de anestezic, apoi, cu un ac de dimensiunea unui fir de păr, pe care nu-l simțiți datorită picăturilor, se anesteziază globul ocular. Pe tot parcursul intervenției veți avea senzația de ud și veți simți ca cineva umblă la ochi, dar nu veți simți presiune sau durere.

6. Totul e gata. În general, operația durează între 15 si 30 de minute. După intervenție, din rațiuni de prevenție, vi se aplică un pansament steril pe care îl veți purta 24 de ore –  până la controlul operației – pe care îl veți face a doua zi după intervenție.

7. În ziua următoare, medicul care a făcut intervenția se asigură că totul este bine, prin câteva investigații simple și rapide la microscop. Pentru confortul dumneavoastră, veți primi ca recomandare câteva picături de pus în ochiul operat pentru o perioadă scurtă de timp. Totodată, vi se vor oferi câteva indicații de urmat în viitorul apropiat. După acest control, urmează încă unul, la 30 de zile de la operație – cel în care, puteți, fără grijă, să începeți procedura pentru celălalt ochi, ori să vă stabiliți dioptriile pentru ochelari de citit dacă mai simțiți necesitatea lor.

Clinica Oftalmologică Platinum se află în Piatra-Neamț, pe bulevardul Republicii, nr. 12. Programul de funcționare este de luni până sâmbătă, iar informații și programări se pot obține cu ușurință la numărul de telefon +40 749 077 756.

Articolul anterior

Începe depunerea cererilor pentru ajutoarele de încălzire din Piatra-Neamț! Iată cine beneficiază și care sunt valorile!

Articolul următor

Consilierul Cătălin Misăilă îi caută la salarii și contracte pe directorii societăților Consiliului Local Piatra-Neamț

0 Commentarii

  • Profesionalism!!!!
    La început mi-a fost teama,la varsta mea,o operatie.Insa medicul mi-a explicat fiecare pas ce va urma.Acum văd ca la 20 de ani,și-mi dedic timpul cititului și călătoriilor!!!Multumesc întregii echipe!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *