ISSN 2457 - 3973

Consilierul Cătălin Misăilă îi caută la salarii și contracte pe directorii societăților Consiliului Local Piatra-Neamț

Consilierul local Cătălin Misăilă (ALDE) a anunțat la sfârșitul ședinței Consiliului Local Piatra-Neamț de marți că a făcut adrese către toate societățile primăriei prin care a cerut date despre activitatea financiară a acestora.

”Am făcut o adresă către toate societățile Consiliului Local prin care, până la următoarea ședință a Consiliului Local, să ne prezinte mai multe informații financiare pe care să le discutăm în ședință”, a declarat consilierul local Cătălin Misăilă.

Multe dintre datele solicitate de consilierul local au fost și sunt în continuare la dispoziția partidului din care face parte – ALDE – care a avut o alianță majoritară cu PSD și PMP și a condus, de sus până jos, toate societățile Consiliului Local. Așa că multe dintre contractele acestora ar putea fi parafate încă din momentul în care majoritatea amintită funcționa în Consiliul Local Piatra-Neamț.

Pe de altă parte, există posibilitatea ca între timp să fi apărut noutăți care, în opinia lui Misăilă, ar putea fi de interes public.

Așa că, în final, nu va fi nimic rău să aflăm care sunt acum – de exemplu – salariile directorilor societăților Consiliului Local, sau primele de merit pe care și le-au acordat, ce contracte s-au făcut și mai ales cu cine.

Spre exemplu, în momentul în care societatea Publiserv era condusă de Adrian Niță (PSD), salariile directorilor ajungeau la colosala sumă de 3,6 miliarde de lei (vechi) pe an. Alte 1,2 miliarde de lei vechi ajungeau anual la membrii Consiliului de Administrație, format din PSD-ALDE-PMP.

Tot în mandatul lui social-democratului Adrian Niță la conducerea Publiserv s-au dat prime de 5 miliarde de lei vechi și bonusuri de alte 3,4 miliarde de lei vechi.

Nici la Parking, societate aflată în coordonarea PMP, lucrurile nu stau diferit. Salarii de zeci de milioane lunar, prime și bonificații consistente.

Evident că societatea Locativ Serv nu putea să iasă din nota generală a salariilor, primelor și bonificațiilor.

Aceste aspecte s-au înregistrat în timpul în care majoritatea PSD-ALDE-PMP era la butoanele Consiliului Local Piatra-Neamț. Dacă între timp s-a schimbat ceva, odată cu realizarea unei noi majorități PNL-PMP, vom vedea din răspunsurile la adresele făcute de consilierul Cătălin Misăilă.

Articolul anterior

Operația de cataractă la Clinica Oftalmologică Platinum. Pas cu pas.

Articolul următor

PSD s-a făcut de râs în ședința CL Piatra-Neamț! Bătuți cu propriile arme de primarul Chitic pe cazul Troleibuzul!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.