ISSN 2457 - 3973

Opoziția din Consilul Local a respins proiectul de vânzare a terenurilor din Piatra-Neamț

Consilierii locali PSD, PC şi PLR din Piatra-Neamț au respins, marți, proiectul de hotărâre privind vânzarea unor suprafețe importante de teren unor persoane fizice şi mai ales juridice.

Pentru ca proiectul să treacă era nevoie de votul a două treimi.

Primarul Dragoş Chitic a acuzat opoziția că a blocat un proiect prin care un invesitor privat ar fi vrut să construiască un super-market. Totodată, Dragoş Chitic susține că totodată mai multe persoane fizice nu îşi pot cumpăra terenurile de sub locuințe iar aici îi dăm dreptate.

Nu s-a vorbit nimic însă de terenurile care ar fi urmat să ajungă inclusiv la un consilier local cu terasă şi pizzerie centrală, şi pentru care s-a mutat şi o trecere de pietoni!!!

„Am identificat un teren în acest proiect de hotărâre sub care este o terasă iar aceste terase au alt regim juridic. Nu se pot vinde aceste terenuri ci se dau doar în concesiune”, a declarat consilierul PSD Ana Ioniță, notar public.

Poate că ar fi fost mai normal ca fiecare vânzare de teren să reprezinte în sine un proiect de hotărâre şi suntem convinşi că acele persoane fizice, de care vorbea primarul Chitic ar fi putut acum să îşi cumpere pâmântul de sub locuință. De altfel, consilierul Aurelia Simionică a şi propus un amendament care ar fi salvat aceste persoane fizice de o hotărâre care nu le viza în mod real. Dar amendamentul nu a trecut în ciuda declarațiilor de susținere a acestor persoane fizice.

Articolul anterior

Mugur Cozmanciuc (PNL): Strategia Națională de Apărare aduce conceptul de securitate națională extinsă!

Articolul următor

Supărarea domnului Chitic!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular