NewsAllert :

  • 5 februarie 2023

ISSN 2457 - 3973

Opoziţia vrea capul primarului Chitic! Puci la Primăria Piatra Neamţ?!

Surse demne de încredere ne-au semnalat pregătirea, departe de ochii lumii, a unui plan în baza căruia să se constituie o nouă majoritate prin care Dragoş Chitic să fie schimbat din funcţia de primar interimar. Majoritatea respectivă cuprinde toate partidele reprezentate în Consiliul Local şi nu ar fi de mirare ca la votul secret să apară cele două treimi necesare schimbării şi din funcţia de viceprimar, cea din care Dragoş Chitic a fost ales primar interimar.

La prima vedere pare imposibil. Două treimi înseamnă minim 15 consilieri. Dintre cei 22 c0nsilieri aflaţi în mandat, 8 sunt de la PNL, deci opoziţia completă (PSD, ALDE, independenţi, UNPR) rămâne doar cu 14 voturi. În plus, mandatul ce urmează a fi validat în urma demisiei lui Valeriu Andriţa este tot al PNL-ului. Să nu ne grăbim însă…

Dar chiar şi fără cele două treimi, sunt soluţii juridice ca Dragoş Chitic să fie schimbat din funcţia de primar interimar. O majoritate simplă ar putea numi un viceprimar (pe postul vacant) şi tot aceeaşi majoritate simplă ar putea schimba primarul interimar. Dragoş Chitic ar reveni viceprimar, poziţie din care nu ar mai fi atât de vizibil în media. Doar din funcţia de viceprimar poate fi schimbat cu votul a două treimi.

Sunt puţine piste despre cine este favorit pentru funcţia de viceprimar, rămasă vacantă după demisia lui Constantin Teodorescu. Ne ferim să facem speculaţii deşi avem unul-două nume certe!

Dragoş Chitic susţine că nu ştie nimic şi că este interesat ”de administraţie şi nu de politică”.

Însă când lista de proiecte de la viitoarea şedinţă a Consiliului Local va fi suplimentată în acest sens, priorităţile se vor inversa.

Nu ştim dacă între această iniţiativă (deocamdată speculaţie) şi cea de la Consiliul Judeţean (certitudine) este vreo legătură. Însă cu siguranţă este o legătură cu vizita, de joi, de la Piatra Neamţ, a co-preşedinţilor ALDE, Daniel Constantin şi mai ales Călin Popescu Tăriceanu.

Articolul anterior

Şerban confirmă excluderea! Iacoban este resemnat! Prefectul tace!

Articolul următor

Eficienţă maximă la Prefectură! Iacoban a fost exclus din CJ imediat după depunerea solicitării!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *