ISSN 2457 - 3973

Plângere penală la DNA împotriva ex-prefectului Daniela Soroceanu! Acuzată de abuz în serviciu!

Instituția Prefectului Neamț a depus o plângere penală la DNA, sub semnătura prefectului George Lazăr, împotriva fostului prefect Daniela Soroceanu, pentru abuz în serviciu.

Prefectul George Lazăr a declarat, marți, într-o conferință de presă, că la baza plângerii penale stau documentele în baza cărora Daniela Soroceanu ar fi semnat, ca prefect, ordinul de încetare de drept a calității de consilier județean pentru Laurențiu Dulamă.

De altfel, Dulamă a atacat în contencios-administrativ ordinul prefectului Soroceanu și a câștigat procesul, fiind repus în calitatea de consilier județean și vicepreședinte al CJ Neamț.

Între timp, Daniela Soroceanu a fost eliberată din funcția de prefect și s-a întors pe postul de secretar general al județului Neamț, acolo unde lucrează alături de cel pe care îl sancționase administrativ.

Deși instanța a hotărât și daune morale de 10.000 lei de la Ministerul Afacerilor Interne, în speță de la Instituția Prefectului Neamț, Laurențiu Dulamă ”a iertat” Guvernul de plata acestor bani. În mod particular, Dulamă a iertat-o pe Daniela Soroceanu, pentru că aceasta ar fi urmat să achite din buzunarul propriu despăgubirile.

Soroceanu nu a scăpat total de plata unor sume de bani pentru că Prefectura Neamț solicită, printr-o acțiune în regres, ca fosta prefectă să plătească jumătate din cheltuilelile de judecată.

Este vorba de suma de 1.180 lei (cheltuielile de judecată au fost de 2.360 lei). Restul sumei ar trebui plătită de reprezentantul Consiliului Județean Neamț care a sesizat așa-zisa incompatibilitate.

”Prefectura Neamț a făcut 2 lucruri reparatorii: solicită în acţiune în regres suma de 1.180 lei de la Soroceanu, prefect în funcţie la data emiterii ordinului. Totodată, am analizat documentele care au stat la baza emiterii ordinului din 2018 şi am constatat că actul administrativ a fost emis cu încălcarea prevederilor legale. Am sesizat Parchetul cu privire la faptul că numita Soroceanu Daniela ar fi putut comite infracţiunea în abuz în serviciu. Sesizarea a fost depusă la DNA Bacău pe data de 20 ianuarie 2020 ”, a declarat prefectul George Lazăr.

Rămâne de văzut care va fi parcursul penal al plângerii făcută de Prefectura Neamț în sensul măsurilor care vor fi dispuse de procurorii DNA Bacău.

Articolul anterior

Intersecţia morţii de la Girov va fi semaforizată! Prefectul Lazăr a acceptat propunerea newsallert.ro!

Articolul următor

Viceprimarul Gavrilescu a pornit motoarele PMP-ului la Piatra-Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.