ISSN 2457 - 3973

Intersecţia morţii de la Girov va fi semaforizată! Prefectul Lazăr a acceptat propunerea newsallert.ro!

Intersecţia ”morţii” de la Girov va fi semaforizată anul acesta ca urmare a diligenţelor depuse la sfârşitul anul trecut de publicaţia newsallert.ro, la solicitarea a zeci de şoferi.

Decizia vine ca urmare a solicitării preluată de prefectul George Lazăr, care a constituit o comisie rutieră cu scopul de a găsi soluţii pentru a evita producerea altor tragedii în zonă.

Marţi, într-o conferinţă de presă, prefectul George Lazăr a declarat că soluţia propusă de membrii comisiei rutiere a fost semaforizarea acesteia.

Pentru a nu bloca traficul (fiind vorba de o intersecţie între un drum naţional şi unul judeţean), semafoarele vor fi de tip ”inteligent”. Adică vor fluidizia circulaţia în funcţie de traficul pe cele 2 drumuri, şi nu după un timp prestabilit.

”Intersecţia de la Girov, cu cazuri frecvente de accidente mortale sau cu victime, va fi semaforizată în format inteligent. Asta pentru a nu bloca intersecţia, ci pentru a fluidiza traficul dar şi pentru a preveni accidentele. Am cerut Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi alocarea de fonduri pentru anul curent pentru amenajarea intersecţiei semaforizate. Urmează o expertiză şi standardizarea de preţ. Din datele preliminare nu este o investiţie foarte mare şi va fi realizată în 2020”, a declarat prefectul George Lazăr.

În ultimii ani, în intersecţia de la Girov s-au produs zeci de accidente grave soldate cu decese şi răniţi.

Accidentele se produc în special din cauza şoferilor care vin cu viteză pe sectorul de drum dintre Căciuleşti şi care nu opresc deşi au STOP. Astfel, intră în coliziune cu autovehiculele care circulă regulamentar pe drumul naţional Piatra-Neamţ  – Roman.

Nu ar fi rău nici dacă Poliţia Rutieră ar sta, periodic, în zona intersecţiei pentru că ar exista suficienţi ”clienţi”.

Despre solicitarea pe care am făcut-o de semaforizare a intersecţiei puteţi reciti un material, din noiembrie, publicat aici

Articolul anterior

Se cere deshumarea părintelui Iustin Pârvu! ”Dacă se va dovedi că are sfinte moaște, să li se acorde cinstea cuvenită!”

Articolul următor

Plângere penală la DNA împotriva ex-prefectului Daniela Soroceanu! Acuzată de abuz în serviciu!

2 Commentarii

  • Si credeți că următoarele vor fi respectate?
    Mai bine puneți bariere că să fie rupte.

  • Nu e bine cu semafirizare. Cel mai bine e sa fie sens giratoriu. Banii oe care ii dau astia la firmele prietene mikitienilor ot semaforizare, cinectare elwctrica , servisare il dau mai bine la aia de pe colt sa le mai ia putin din gradina ( expropriere pt interes public) se face o movila de pamant in mijloc si gata. Simpku si f eficient.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.