ISSN 2457 - 3973

PNL Neamț cere abrogarea urgentă a Legii recursului compensatoriu! ”PSD ține blocat proiectul în Camera Deputaților!”

Președintele PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc, a reiterat vineri necesitatea abrogării de urgență a Legii recursului compensatoriu.

Parlamentarul a explicat că doar cazurile de la Caracal sau Dâmbovița ar trebui să determine orice om politic să aibă ”o decizie conform conștiinței și să voteze  abrogarea legii”.

Mugur Cozmanciuc a tras un semnal de alarmă către parlamentarii PSD să susțină acest demers depus de liberali încă din august 2019.

”Partidul Național Liberal are soluții pentru a apăra siguranța cetățeanului și ordinea publică, propuse prin mai multe proiecte de lege depuse în Parlament. Soluțiile concrete propuse de Partidul Național Liberal sunt abrogarea recursului compensatoriu, adoptat de PSD, care a dus la eliberarea anticipată a infractorilor violenți – proiect de lege depus de PNL în ianuarie 2019, blocat de PSD la Camera Deputaților. De asemenea, cerem implementarea Sistemului „Alertă copil dispărut”, care reglementează difuzarea imediată către public a informațiilor privind disparițiile de copii – proiect de lege depus de PNL în august 2019, refuzat de PSD să fie adoptat în regim de urgență. Înăsprirea pedepselor – închisoare pe viață pentru infracțiunile de omor cu violență deosebită săvârșite în special asupra femeilor și copiilor – este un alt proiect de lege depus de PNL în august 2019, blocat de PSD la Senat. Implementarea sistemului de supraveghere cu brățară electronică pentru condamnații eliberați condiționat pentru fapte comise cu violență este de asemenea un proiect de lege PNL depus în 2015, blocat de PSD la Camera Deputaților”, a declarat președintele PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc, într-o conferință de presă.

Pe baza Legii recursului compensatoriu au fost eliberați din pușcării, înainte de termen, circa 20.000 de condamnați penal pentru fapte cu violență și nu numai: crime, violuri, pedofilie, etc

Articolul anterior

Mihai Constantinescu NU a murit, așa cum anunță presa centrală

Articolul următor

Primarul Dragoș Chitic îi bate obrazul fostului coleg de partid, Laurențiu Dulamă! ”A avut o atitudine rușinoasă!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *