NewsAllert :

Șapte focare COVID sunt active în Neamț! La Spitalul Județean Neamț sunt două focare: la UPU și Cardiologie!

Panică la un restaurant din Piatra-Neamț după ce a izbucnit un incendiu

Vezi incidența cazurilor COVID din localitatea ta! Lista cu toate orașele și comunele din Neamț! (vineri, 23 octombrie)

Lista cu toate școlile din Neamț și modul în care funcționează din 26 octombrie 2020

Școli ÎNCHISE 14 zile la Piatra-Neamț, Bicaz, Girov și Gârcina! Cafenele, barurile și restaurantele SE ÎNCHID la interior! (video)

Tânăr de 18 ani – mort în accident rutier la Borlești! Mașina s-a rupt în două!

Bărbat scos mort dintr-o fântână din Pângărați

CJSU Neamț aprobă astăzi: școlile din Piatra-Neamț și Bicaz, exclusiv în on-line! Barurile, restaurantele, cafenelele – închise!

Școli închise pe bandă rulantă în Neamț

Dan Manoliu şi Bogdan Tohăneanu deschid listele PRO România – filiala Neamţ la parlamentare

Deputatul Iulian Bulai (USRPLUS Neamț): ”Am depus listele pentru parlamentare cu gândul că nemțenii au înțeles mesajul nostru!”

Municipiul Piatra-Neamț și orașul Bicaz au trecut în SCENARIUL ROȘU! La ce să ne așteptăm?!

Senatorul Dan Manoliu a demisionat din PSD Neamț! Candidează locul 1 Senat din partea PRO România!

Țigări de contrabandă vândute din camion la Alexandru cel Bun. Șoferul din Belarus a fost reținut.

Județul Neamț a depășit 5.000 cazuri COVID! Piatra-Neamț și Bicaz – aproape de SCENARIUL ROȘU!

  • 24 octombrie 2020

ISSN 2457 - 3973

PNL-USRPLUS-PRO România – noua majoritate politică în Neamț! Declarații importante ale celor 3 lideri! (video)

Noua majoritate politică din Neamț este formată din PNL – USRPLUS – PRO România și va numi vicepreședinții Consiliului Județean Neamț și viceprimarii din Piatra-Neamț, Roman și câteva comune.

Într-o declarație de presă comună, liderii celor trei filiale au explicat scopul acestei majorități.

Liderii filialelor PNL, USRPLUS şi PRO România au anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă comună, că au ajuns la un acord pentru a forma o majoritate la Consiliul Judeţean Neamţ, consiliile locale din Piatra-Neamţ şi Roman precum şi în alte consilii locale.

“Noi, cele trei formaţiuni politice – PNL, USRPLUS şi PRO România – ne-am întâlnit şi am stabilit împreună că vom constitui majorităţi care să aibă drept obiectiv dezvoltarea judeţului Neamţ, a municipiilor Piatra-Neamţ şi Roman, şi a altor localităţi. Această prezenţă împreună în conferinţa de presă este primul pas pe care îl facem pentru ca judeţul Neamţ să păşească mai departe pe calea dezvoltării. Programele prezentate de fiecare dintre noi în campania electorală sunt complementare şi vor avea susţinerea noastră în judeţ şi în localităţi. Suntem deschişi ca judeţul Neamţ să fie condus transparent iar banul public să fie cheltuit eficient”, a declarat preşedintele PNL Neamţ, deputatul Mugur Cozmanciuc.

“Vrem o reformă radicală a societăţilor aflate în subordinea Primăriei Piatra-Neamţ şi a Consiliului Judeţean, şi o vom face împreună. De asemenea, depolitizarea numirilor în instituţii publice, folosind principiul meritocraţiei. Trebuie să formăm un nucleu dur non-PSD, nu doar împotriva unui partid ci şi a anumitor practici”, a declarat preşedintele USRPLUS, deputatul Iulian Bulai.

“Am declarat înaintea campaniei electorale că preferăm şi ne dorim o alianţă pe dreapta, care să respecte nişte principii, nişte obiective care coincid cu interesele nemţenilor. Subscriu la tot ce au spus liderii PNL şi USR PLUS. Avem împreună un decalog pe care sunt convins că îl vom respecta toate cele trei formaţiuni politice”, a declarat coordonatorul PRO România – filiala Neamţ, Liviu Harbuz.

Liderii celor trei filiale au declarat că aşteaptă în această majoritate şi PMP, dar până acum nu au primit nici un răspuns.

“PMP este dorit, este o formaţiune de dreapta. În mod normal, firesc, ar trebui ca toate partidele de dreapta să facă o alianţă împotriva fenomenului toxic PSD. Noi gândim o coaliţie împotriva baronizării şi pesedizării din judeţul Neamţ”, a subliniat preşedintele PRO România – filiala Neamţ, Liviu Harbuz.

În urma alegerilor locale, PSD are 13 consilieri, PNL are 11 mandate, USRPLUS deţine 4 consilieri şi PRO România şi PMP au câte 3 consilieri.

Preşedinte al CJ Neamţ a fost ales social-democratul Ionel Arsene.

La Consiliul Local Piatra-Neamţ, PNL are va avea 7 consilieri locali, în timp ce PSD este pe locul al doilea cu 5 consilieri.

PMP are 4 consilieri iar USRPLUS intră în CL Piatra-Neamţ cu 3 consilieri.

PRO România şi ALDE au fiecare câte 2 consilieri.

Primar al municipiului Piatra-Neamţ a fost ales liberalul Andrei Carabelea.

Chiar dacă nu au dorit să facă precizări cu privire la numele celor care vor ocupa funcțiile din eșalonul 2 la Consiliul Județean precum și la primăriile din Piatra-Neamț și Roman, au apărut diverse piste.

Dacă și PMP se va alătura acestei majorități, unele situații prezentate mai sus s-ar putea schimba, dar nu radical.

“Nu discutăm despre nume şi despre poziţii, avem angajamente de a crea majorităţi şi la Piatra-Neamţ, Roman, Bicaz sau Roznov. şi în multe comune. Pe moment nu avem propuneri concrete de nume şi poziţii”, a declarat preşedintele USRPLUS, deputatul Iulian Bulai.

“Lipsa unor răspunsuri pe care toată lumea le aşteaptă este doar din respect pentru toţi cei care cu adevărat vor să facă o politică anti-PSD. Noi nu ne-am întâlnit ca să împărţim funcţii, nu acesta este obiectivul, ci acela ca judeţul Neamţ să fie un model de dezvoltare în România. Dacă există oameni în formaţiuni politice care vor să fie împotriva modului de lucru a lui Ionel Arsene şi a PSD, sunt bineveniţi”, a precizat preşedintele PNL Neamţ, deputatul Mugur Cozmanciuc.

Toate declarațiile din conferința de presă PNL-USRPLUS-PRO România pot fi urmărite mai jos:

Articolul anterior

Anunțul anului în politica din Neamț! Conferință comună PNL – USRPLUS – PRO România! PSD și Arsene stau în opoziție 4 ani!

Articolul următor

Situația COVID-19 în Neamț, vineri – 16 octombrie! Vești bune și vești rele de la DSP Neamț!

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *