ISSN 2457 - 3973

Anunțul anului în politica din Neamț! Conferință comună PNL – USRPLUS – PRO România! PSD și Arsene stau în opoziție 4 ani!

Liderii filialelor nemțene ale PNL, USRPLUS și PRO România vor face vineri ceea ce poate fi numit anunțul anului în politica din Neamț.

Cele trei partide au ajuns la o înțelegere pentru a forma majoritatea la Consiliul Județean Neamț, Consiliul Local Piatra-Neamț dar și în alte consilii locale. Anunțul oficial va fi făcut la ora 13.00, într-o conferință de presă comună pe care publicația newsallert.ro o va transmite în direct pe pagina de facebook.

Evident, subiectul cel mai important este Consiliul Județean. Noua majoritate va desemna și cei 2 vicepreședinți ai instituției și, totodată, va stabili parcursul CJ Neamț pentru următorii 4 ani.

Cu alte cuvinte, Ionel Arsene dar și PSD Neamț vor rămâne în opoziție și vor executa ceea ce va hotărî majoritatea PNL – USRPLUS – PRO România.

Pe de altă parte, activitatea CJ Neamț și a instituțiilor subordonate (APASERV, DRUPO, Troleibuzul, etc) nu se va mai desfășura discreționar. Epoca ”baronului” pare să fie la final!

Aceeași majoritate va alege și cei 2 viceprimari ai municipiului Piatra-Neamț însă aici ecuația este mai simplă, având în vedere că este un primar liberal – Andrei Carabelea.

Interesantă este poziția PMP Neamț care – deși a fost invitată de toate cele 3 partide să se alăture acestei majorități evidente – nu a avut, deocamdată, nici un punct de vedere, prin vocea președintelui Bogdan Gavrilescu.

Ori, condiția impusă de liderii celor 3 partide ca PMP să intre la guvernarea locală a fost clară: fără Dragoș Chitic.

PMP riscă să rămână în opoziție alături de PSD, partid de care a fost legat ombilical și acum 4 ani, când a făcut majoritatea în CJ Neamț și CL Piatra-Neamț.

Decizia de a ține PMP Neamț tot în siajul PSD ar putea fi fatală, având în vedere că, în mai puțin de 2 luni, sunt programate alegeri parlamentare. Ori votul politic obținut de PMP Neamț la alegerile locale este sub cel necesar pentru a obține un mandat întreg de deputat. Iar electoratul ar putea taxa și mai dur o alianță tacită între PMP și PSD!

Vom reveni cu detalii după conferința comună PNL – USRPLUS – PRO România de la ora 13.00.

Articolul anterior

Un polițist în vârstă de 46 ani, din Neamț, a fost găsit mort în apartamentul său

Articolul următor

PNL-USRPLUS-PRO România – noua majoritate politică în Neamț! Declarații importante ale celor 3 lideri! (video)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular