ISSN 2457 - 3973

Polițistul Marius Coșerariu: ”Cred că se dorește o stare de conflict în Cheile Bicazului! Nu își are sensul!”

Unul dintre cei care au protestat, duminică, împotriva deciziei Tribunalului Prahova de a ceda Cheile Bicazului județului Harghita, a fost și polițistul Marius Coșerariu. Trebuie menționat încă de la început că acesta se afla într-o zi liberă deci nu a amestecat munca de polițist cu o activitate civică.

Despre patriotismul lui Marius Coșerariu au rămas puține lucruri nescrise sau spuse, el fiind autorul a zeci de acțiuni culturale, artistice și civice în acest sens. De aceea, prezența lui la protestul de duminică a fost cât se poate de firească.

Întrebat cu ce gânduri a venit la manifestare, Coșerariu a răspuns: ”În primul rând am venit cu gânduri de pace, ca să se înțeleagă foarte bine, pentru că nu am venit nici cu ”hu”, nici cu ”ho”, nici cu nimic. Întâmplarea face că locuiesc chiar în zona respectivă iar dacă ar fi ca hotărârea judecătorească să rămână definitivă, practic și comuna în care lucrez, comuna Dămuc, ar trebui să piardă un sat întreg, satul Trei Fântâni. Mai mult decât atât, din câte știu eu, Cheile Bicazului sunt Cheile Bicazului, nicidecum Cheile Gheorgheni, sau strâmtoarea Bekas, asa cum spun conaționalii noștri de dincolo de munte”.

Ca om care trăiește și lucrează în acea zonă, Marius Coșerariu vede dincolo de cuvinte starea de fapt de acolo.

”Sigur, este o mare nedreptate care se face în primul rând comunei Bicaz Chei și în al doilea rând, județului Neamț. Iar în al treilea rând eu cred că este o flacără care se dorește să rămână aprinsă, o stare de incertitudine, de conflict, un conflict care nu își are sensul. Nu înțeleg pe criterii, instanța de judecată a dat o asemenea hotărâre judecătorească. Sigur, nu este definitivă, mai este o cale de atac”, a explicat Marius Coșerariu.

El a ținut să sublinieze că a venit la protest fără să aibă vreo temere având în vedere că de la Prefectură s-au transmis semnale clare că orice protest sau declarație pe tema Cheilor Bicazului sunt atent monitorizate.

”Nu am nici o temere să protestez atâta timp cât eu vin cu gânduri curate. Mulți ar spune că eu sunt polițist și nu am ce căuta. Ba am ce căuta! Eu sunt primul care iese într-adevăr în drum pentru a apăra o asemenea cauză. În primul rând sunt om și sunt în timpul meu liber”, a mai spus Marius Coșerariu.

Despre protestul care a avut loc duminică, 30 iunie, am mai scris aici

 

marius coserariu

Articolul anterior

Aplicație prin care găsești prețul cel mai mic la carburant din zonă

Articolul următor

Avertizare de furtună în Neamț pentru marți după-amiază

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular