• 9 decembrie 2022

ISSN 2457 - 3973

Prefectul Adrian Niţă a rezolvat criza de la Căminul pentru persoane vârstnice Roznov

Prefectul Adrian Niţă a mediat şi rezolvat, joi, situaţia de la Căminul de bătrâni de la Roznov, instituţie care risca din cauza disputelor politice să rămână fără licenţă de funcţionare.
Acesta a organizat o masă rotundă la Prefectură la care au participat factori de decizie de la nivel local.
„La Roznov, din păcate, din cauza nerespectării unor hotărâri de Consiliu Local și a legislației în vigoare, conducerea orașului Roznov a adus această unitate de protecție socială în faza de a i se bloca activitatea, prin retragerea licenței de funcționare a furnizorului de servicii sociale! Pentru a se evita o astfel de situație – având în vedere că în prezent sunt cazați 29 de beneficiari cu diverse probleme sociale și de sănătate și care riscă să ajungă în stradă, marea majoritate neavând aparținători – am discutat cu conducerea administrației locale, a Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Neamț și cu reprezentanți ai grupurilor consilierilor locali din Roznov de la toate formațiunile politice, despre ceea ce trebuie urgent făcut, astfel încât la ședința de Consiliu Local din această după-amiază să se voteze cadrul legal în baza căruia să își desfășoare activitatea Căminul pentru Persoane Vârstnice și să se depășească orice sincopă actuală. Mizez pe maturitatea politică a celor din legislativul local și din Primărie și sper să pună interesul oamenilor în fața luptelor lor politice! Eu i-am îndemnat să dea dovadă de seriozitate, pentru că lucrurile nu sunt deloc simple la această unitate socială”, a declarat prefectul judeţului Neamţ, Adrian Niţă.
Joi după-amiază este programată şedinţa Consiliului Local Roznov unde, în mod firesc, urmare a întâlnirii de la prefectură, ar trebui să se intre în legalitate şi situaţia Căminului de bătrâni să nu mai fie incertă!

Articolul anterior

Colegiului Național „Roman-Vodă” împlineşte astăzi 150 ani de existenţă

Articolul următor

Un bărbat din Neamţ şi-a dat foc la locuinţă după care s-a înjunghiat în burtă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *