ISSN 2457 - 3973

Prefectul Adrian Niţă, în sprijinul celor 100 familii din Piatra-Neamţ rămase fără gaz metan

Prefectul Vasile-Adrian Niţă continuă să se implice pentru a rezolva problema celor 100 familii ale blocului de pe strada Grigore Ureche, din Piatra-Neamţ, care au rămas fără gaz metan.
În această situaţie s-a ajuns după ce, sâmbăta trecută, un locatar a efectuat lucrări în garsonieră şi a tăiat ţeava de gaz. Doar o minune a făcut ca blocul să nu sară în aer, pentru că ţeava de gaz a fost tăiată cu flexul iar în bucătărie a izbucnit un incendiu.
Reprezentanţii Del Gaz Grid Neamţ au fost nevoiţi să sisteze furnizarea gazului metan în tot imobilul până la remedierea situaţiei din garsonieră.
Prefectul Vasile-Adrian Niţă s-a deplasat la faţa locului imediat şi a discutat cu administratorul şi locatarii blocului.
Astăzi, prefectul de Neamţ a revenit pentru a vedea dacă lucrurile s-au mişcat.
„Ieri am fost sesizat de locatarii acestui bloc care, nemaiavând gaz, nu s-au mai putut încălzi de două zile. Am verificat care este situația și am constatat ca administratorul blocului a contactat mai multe firme care ar putea efectua revizia necesara, cerută de Distrigaz, pentru a putea fi reconectat imobilul la rețeaua de gaze. Este vorba despre 2 coloane, una generală și una pentru aragaze, care ar trebui verificate de către o firma autorizată, pentru a preîntâmpina eventuale scurgeri de gaze. Am fost la fata locului și am discutat cu administratorul blocului, pe care l-am rugat sa urgenteze achiziția serviciului de revizie a instalației. M-am întâlnit în aceasta dimineață cu administratorul blocului și cu reprezentanții firmei autorizate pentru a discuta despre masurile ce se impun a fi luate pentru ca imobilul să fie reconectat la rețeaua de gaz. Am stabilit ca imediat să demareze revizia coloanei care alimentează centralele din apartamente pentru ca locatarii să poata beneficia de căldură. Urmează ca in cel mai scurt timp să se efectueze revizia și pentru coloana ce alimentează aragazele. Timp de doua ore coloana va fi încărcată la o presiune de 1 bar, urmând ca pentru încă 24 de ore sa suporte o presiune de 0,2 bar, pentru a evita posibilele scăpări de gaze ce ar putea duce ulterior la evenimente nedorite. Am rugat administratorul blocului ca in cazul in care este necesar să îl ajutam pentru a oferi locatarilor hrana calda sau obiecte de cazarmament, pături, pilote, lenjerii, etc.”, a declarat prefectul Vasile-Adrian Niţă.

Articolul anterior

Municipiul Roman rămâne fără apă 24 ore, începând de marţi (22 martie)

Articolul următor

Nou dosar penal de vaccinări „la chiuvetă” în Neamț. Zecii de mii de euro găsiți la percheziții. (foto/video)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.