NewsAllert :

Primarul Andrei Carabelea: „Zeci de mii de pietreni nu au astăzi apă din cauza incompetenței, indolenței și nepăsării Apa Serv și a CJ Neamț!”

Cutremur de magnitudine 3,3 produs lângă Piatra-Neamţ (joi, 28 martie)

Vasile Panaite intră în echipa PUSL şi va fi viitorul primar al municipiului Piatra-Neamţ (comunicat de presă)

Un şofer din Piatra-Neamţ a accidentat un pieton şi apoi a fugit de la faţa locului

Carmen Nastasă vine miercuri LIVE, de la ora 20,00, la podastul „Faţă în faţă cu Gabriel Apetrii”

Bărbat din Dragomireşti, salvat de pompieri după ce a căzut într-o fântână adâncă de 15 metri

Apă cu presiune redusă şi risc de întrerupere temporară în cartierul Dărmăneşti (27 martie)

Vasile Panaite este candidatul PUSL la Primăria Piatra-Neamţ! Vrea referendum odată cu localele!

Vasile Panaite face anunţul zilei! Live, de la ora 20,00, la podcastul „Faţă în faţă cu Gabriel Apetrii”!

Sinucidere în Neamţ! S-a închis în autoturism şi apoi şi-a dat foc!

Panică într-un bloc din Piatra-Neamţ după ce un „Dorel” a tăiat ţeava de gaz dintr-un apartament

Se opreşte apa în oraşul Roznov şi comuna Zăneşti timp de 13 ore

Viceprimarul comunei Zănești și mai mulți consilieri locali s-au alăturat USR Neamț

DIICOT Neamţ, prăpăd printre traficanţii de droguri! Două grupări, destructurate de procurorii anti-mafia!

Primarul Andrei Carabelea vine la podcastul „Față în față cu Gabriel Apetrii„ luni, de la ora 20,00

29 martie 2024

ISSN 2457 - 3973

Prefectul de Neamț a răbufnit: ”Primarii de Bicaz și Podoleni, doi puturoși! Deschid școala pe scenariul roșu din cauza neimplicării lor!”

Prefectul de Neamț, George Lazăr, a răbufnit față de primarii de Bicaz și Podoleni pe care i-a acuzat că au fost ”puturoși” și din acest motiv vor deschide două unități școlare pe scenariul roșu (adică exclusiv on-line).

”Deși nu avem localită pe scenariul rosu avem totuși un caz special, nemaintâlnit, unde primarul în funcție a solicitat deschiderea școlii pe scenariul roșu doar pentru că este un puturos și un dezinteresat. Așa ceva este greu de acceptat din partea unui primar care a avut la dispoziție o vara întreagă, să nu mai adunăm și lunile în care nu a avut copiii la școală, pentru a termina lucrările de reabilitare a liceului. Vorbesc despre primarul Nicolae Sălăgean, al orașului Bicaz, care îndrăznește să propună deschiderea licelui pe scenariul roșu, în condițiile în care în comunitatea dumnealui școlile nu sunt nici macar pe scenariul galben. Deci, păstorește o comunitate unde școala poate funcționa normal, dumnealui vine și propune deschiderea pe scenariul roșu pentru că a fost, repet, un pututos și un dezinteresat față de bine copiilor în tergiversarea lucrărilor de reabilitare a școlii. O situație similara este și în comuna Podoleni, primarul Croitoriu Cristian, a propus ca o grădiniță să înceapă pe scenariul roșu, motivat de  nefinalizarea lucrărilor de reabilitare. Acești primari sunt o rușine pentru comunitățile pe care le reprezintă!”, a declarat, într-un comunicat de presă, prefectul George Lazăr.

Cât privește începerea anului școlar în județ, pe 14 septembrie, George Lazăr a precizat că se va aplica doar scenariul verde și galben.

”Școala este importantă pentru copiii noștri și pentru viitorul acestora. E la fel de important pentru aceștia să își revadă dascălii și să se revadă cu ceilalți colegi în condiții de siguranță sanitară. Personal, cred că a merge fizic la școală este mult mai important decât orice ora de clasă on-line. Prezența fizică a copiilor ușureză și antrenează mintea fiecărui elev în procesul de învățare. Şcoala are drept scop principal şi acoperitor construirea unui sistem de valori, a unei imagini generale despre lume, asta fac dascălii la ore împreună cu elevii, e ceva ce, din punctul meu de vedere nu se poate transmite on-line, oricât de mult ne-am dori. Îmi doresc să nu exite incidente și să pastrăm scenariile acestea optimiste și să nu fim nevoiți să trecem la scenariul roșu pentru nicio localitate. Copiii au nevoie de prezența dascalilor, dar și dascălii au nevoie de prezența copiilor în școală pentru o scietate bazată pe valori. Sunt bucuros că județul Neamț nu are nicio localitate care să fie încadrată la scenariul roșu pentru începerea noului an școlar. Voi începe cu vestea buna pentru comuna Poiana Teiului, aici cursurile vor putea începe de luni pe scenariul galben. În final, doresc un an școlar unde copiii să se întoarcă la cursuri în condiții de siguranță, și bineînțeles fără incidente de natură sanitară pe parcursul anului”, a precizat prefectul George Lazăr.

Deși în ultima perioadă comuna Poaiana Teiului s-a aflat pe lista roșie a cazurilor de COVID-19 crescute, raportate la numărul de locuitori din această comunitate, potrivit situației actualizate de către Direcția de Sănătate Publică Neamț, tendința cazurilor este în scădere, motiv pentru care prefectul a propus și supus dezbaterii deschiderea școlilor pe scenariul galben, ceea ce s-a și aprobat. 

Despre situația pe fiecare uitate școlară și cum se vor desfășura cursurile puteți citi aici

 

 

Articolul anterior

Dragoș Chitic: “Vom crește calitatea vieții pietrenilor prin realizarea unor grădini publice urbane în cartierele Dărmănești, Speranța și Văleni”

Articolul următor

Echipa lărgită a PSD Piatra-Neamț, întâlnire informală cu presa: Răzvan Cuc a spus și ce va face și ce NU va face!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular