ISSN 2457 - 3973

Echipa lărgită a PSD Piatra-Neamț, întâlnire informală cu presa: Răzvan Cuc a spus și ce va face și ce NU va face!

PSD Piatra-Neamț a invitat presa la o discuție deschisă, pe terasa Hotelului Ceahlăul. Au venit primii 12 candidați la Consiliul Local, în frunte cu candidatul al Primărie, Răzvan Cuc. Acesta a vorbit atât de proiectele pe care le are în vedere, cât și despre lucrurile pe care nu le-ar face, dacă ajunge primar. „Nu voi lăsa învățământul pe seama unor manageri care nu se implică. Nu voi lăsa problemele oamenilor nerezolvate. Și nici măcar marketingul și comunicarea Primăriei nu le voi lăsa la voia întâmplării”, a spus Rpzvan Cuc.
Președintele PSD Piatra-Neamț, Florentina Moise, cea care este pe locul 2 pe lista de candidați la Consiliul Local, a amintit de situația din oraș, de faptul că sunt multe de făcut și a pus accent pe măsuri din domeniul social: cabinete stomatologice în școli, centrele medicale de permanență, un cămin nou pentru vârstnici, sedii pentru victimele violenței domestice sau sprijin pentru ONG-urile dedicate serviciilor sociale. Ea a punctat și la acpitolul reguli de campanie: „Nu ne omorâm proiectul nostru înjurând oamenii, ca alți contracandidați!”

Producătorii trebuie puși în valoare

Antreprenorul Marius Novac, aflat și el pe lista de candidați, a spus că este un susținător al proiectului parcului industrial pe care l-a anunțat Răzvan Cuc. „Un spațiu al dezvoltării producției care va aduce plusvaloare orașului și va genera locuri de muncă. Firmele care se vor instala aici vor beneficia de facilități. Trebuie să fim atractivi pentru antreprenori. Voi susține proiectul președintelui Ionel Arsene – Produs în Neamț. Producătorii noștri trebuie puși în valoare și îmi doresc să organizăm evenimente la care să vină reprezentanți ai industriei HORECA, ambasadori, jurnaliști și să ne promovăm resursele locale”, a mai spus el.

Fost viceprimar și candidat acum la CL, Ana Monda a amintit de primarul Dragoș Chitic: „Regret să văd că actualul primar face acum, pe ultima sută de metri, o serie de activități pe care nu le-a făcut în ultimii 6 ani. Este penibil și sunt convinsă că pietrenii observă acest hei rup electoral și îl vor sancționa. Am să susțin în Consiliul Local o transparență totală a activității Primăriei precum și o mai mare aplecare spre doleanțele oamenilor. Nimeni nu stă de vorbă cu pietrenii, cei care plătesc taxe și impozite ca să lucrăm pentru ei. Totodată voi lucre pentru extinderea monitorizării video și înființarea unui dispecerat în cadrul Poliției Locale. Vom redistribui posturile permanente ale Poliției Locale. Avem în plan să construim grădinițe și creșe noi și să dotăm școlile cu tehnologie de ultimă generație astfel încât să nu mai ajungem în situația de azi…”.

Liviu Florescu Purcariu: Acest oraș este captiv

„Din punctul meu de vedere, acest oraș este captiv unor interese care funcționează de foarte mult timp și care trebuie eliminate. Interese care ne-au făcut datori la bănci, motiv pentru care nu progresăm de atâția ani. Ca viitor consilier local, mizez pe transparență, pe digitalizare, pe o administrație prietenoasă cu mediul de afaceri – nu doar cu unii. Este nevoie să construim noi parcări, să reabilităm termic blocurile de locuințe și să refacem fațadele. Cine vine la Piatra Neamț se uită la blocuri și vede cât sunt de neîngrijite”, a fost punctul de vedere susținut de Liviu Florescu-Purcariu, avocat, prezent și el pe lista Alianței pentru Piatra-Neamț PSD-PPU.

„Transparență față de consilieri”

Actualul consilier local Victor Marghidan a spus că în viitorul mandat și cu Răzvan Cuc primar speră să digitalizeze toate serviciile primăriei. „De asemenea, vreau să creăm o casă a căsătoriilor, pentru că nimeni nu a făcut-o, desi promisiuni au fost. Totodată, vreau să creștem gradul de transparență al administrației nu doar față de cetățeni, ci și față de consilieri. Pentru că sunt foarte multe lucruri, contracte, documente, despre care consilierii locali nu sunt înștiințați. Bugetul îl primim cu scurt timp înainte de ședință, nici nu apucăm să ne documentăm. Consilierii trebuie să știe tot ce se întâmplă în primărie. Sunt sigur că odată cu venirea lui Răzvan Cuc acest lucru se va întâmpla”.

Articolul anterior

Prefectul de Neamț a răbufnit: ”Primarii de Bicaz și Podoleni, doi puturoși! Deschid școala pe scenariul roșu din cauza neimplicării lor!”

Articolul următor

Cozmanciuc, mesaj către Arsene: ”Ionel, dragă, am văzut că ţi-ai tras cuc şi nu mă refer la ceasul care a început să ticăie! Suntem cu ochii pe tine”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *