NewsAllert :

Încă 2 localități din Neamț au intrat în ZONA ROȘIE! La Piatra-Neamț crește incidența cazurilor! Lista pe fiecare localitate! (joi, 28 octombrie)

Spitalul Județean Neamț are un nou manager începând de miercuri, 28 octombrie

Prim-ministrul Ludovic Orban vine la învestirea primarilor de Piatra-Neamț, Roman și Roznov

Mașina răsturnată între Dobreni și Bodești! Două persoane au fost rănite!

Îl cunoașteți? Polițiștii din Neamț l-au dat în urmărire națională!

Primul Muzeu al Colectivizării din România se deschide în județul Neamț

Iată când își intră ”în pâine” noii primari și consilieri, dar și președintele CJ Neamț! Lista pe fiecare oraș și comună din județ!

Două orașe și 3 comune din Neamț sunt tot în Zona Roșie! Situația pe fiecare localitate – luni, 26 octombrie!

Iată ce restricții intră în vigoare de duminică seara (25 octombrie) în Piatra-Neamț, Bicaz, Girov și Gârcina

UDMR n-are organizație în Neamț, dar are candidați la parlamentare! Levente și Zoltan vor să vă reprezinte!

Petreceri ilegale întrerupte de polițiștii din Neamț! Din seara aceasta intră în vigoare noi restricții!

Șapte focare COVID sunt active în Neamț! La Spitalul Județean Neamț sunt două focare: la UPU și Cardiologie!

Panică la un restaurant din Piatra-Neamț după ce a izbucnit un incendiu

Vezi incidența cazurilor COVID din localitatea ta! Lista cu toate orașele și comunele din Neamț! (vineri, 23 octombrie)

Lista cu toate școlile din Neamț și modul în care funcționează din 26 octombrie 2020

  • 28 octombrie 2020

ISSN 2457 - 3973

Prefectul George Lazăr îl somează pe ministrul Sănătății să redeschidă urgent Spitalul Județean Neamț! PSD-ul din minister rezistă!

Prefectul George Lazăr a transmis, marți, încă un mesaj ferm către ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în care îi solicită ”ferm” redeschiderea urgentă a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț pentru patologia non-COVID.

Prefectul Lazăr a declarat că toată documentația aferentă cu studiile clinice și epidemiologice a fost trimisă încă din 23 iunie 2020 la Ministerul Sănătății.

Birocrația lăsată în urmă de Guvernarea PSD (și vom reveni cu detalii concrete pe această temă) blochează în continuare spitalul din Piatra-Neamț deși în unitatea sanitară sunt internați doar 21 de pacienți infectați cu COVID! Alte 32 de persoane internate sunt doar suspecte și așteaptă rezultatele testelor.

Astfel, capacitatea Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț este ocupată doar 6%!!!

”Avem prima adresă din 23.06 prin care Direcția de Sănătate Publică Neamț a cerut şi propus Ministerului Sănătății scoaterea spitalului din Piatra-Neamț din lista spitalelor suport COVID, şi desemnarea Spitalului Târgu Neamț ca spital-suport COVID. Această cerinţă este legitimă cu studii clinice şi epidemiologice. Consider în mod personal, dar şi din discuţiile cu cadrele medicale, că nu mai există o filosofie corectă ca Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț să rămână un spital închis cazuisticii generale şi să asigure doar suport pentru pacienții cu COVID, cu doar 21 de internări. Cer ferm și am făcut astăzi o nouă adresă la Ministerul Sănătății ca spitalul să fie redeschis în totalitate. Solutia Spitalului Târgu Neamț este o soluţie corectă epidemiologică şi medical. Are 260 paturi iar azi asigură doar 30% din nivelul de internări. Poate asigura tratamentul pacienților cu COVID, are aparat de testare Real Time PCR, are secție de infecțioase, are laboratoare de analize, inclusiv radiologie. Spitalul Județean Neamț va împrumuta cu titlu gratuit aparatura necesară, inclusiv injectomate și ventilatoare”, a declarat prefectul George Lazăr.

Și deputatul Mugur Cozmanciuc (președintele PNL Neamț) și senatorul liberal Eugen Țapu-Nazare au cerut imperativ ministrului Sănătății să ia act de solicitare autorităților județene și să redeschidă spitalul.

Dosarul Spitalului Județean Neamț a fost blocat la o anume Georgeta Bumbac, ”pupila” liderului PSD Constanța.

Aceasta este secretarul general al Ministerului Sănătății, deci cea care controlează tot fluxul informativ/documentație din minister. Și șeful corpului de control al Ministerului Sănătății este condus tot de un apropiat al președintelui PSD Constanța.

Așadar, conform proverbului”până la Dumnezeu de mănâncă sfinții”, până să ajungi la ministrul liberal Nelu Tătaru, te ”mănâncă” apropiații PSD-ului rămași în funcții.

Articolul anterior

PSD Neamț își disprețuiește proprii membri! Candidat din Giurgiu la Primăria Piatra-Neamț!

Articolul următor

Trei autoturisme implicate într-un accident la Dulcești! Două persoane au rămas încarcerate!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *