ISSN 2457 - 3973

Prefectul George Lazăr îl somează pe ministrul Sănătății să redeschidă urgent Spitalul Județean Neamț! PSD-ul din minister rezistă!

Prefectul George Lazăr a transmis, marți, încă un mesaj ferm către ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în care îi solicită ”ferm” redeschiderea urgentă a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț pentru patologia non-COVID.

Prefectul Lazăr a declarat că toată documentația aferentă cu studiile clinice și epidemiologice a fost trimisă încă din 23 iunie 2020 la Ministerul Sănătății.

Birocrația lăsată în urmă de Guvernarea PSD (și vom reveni cu detalii concrete pe această temă) blochează în continuare spitalul din Piatra-Neamț deși în unitatea sanitară sunt internați doar 21 de pacienți infectați cu COVID! Alte 32 de persoane internate sunt doar suspecte și așteaptă rezultatele testelor.

Astfel, capacitatea Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț este ocupată doar 6%!!!

”Avem prima adresă din 23.06 prin care Direcția de Sănătate Publică Neamț a cerut şi propus Ministerului Sănătății scoaterea spitalului din Piatra-Neamț din lista spitalelor suport COVID, şi desemnarea Spitalului Târgu Neamț ca spital-suport COVID. Această cerinţă este legitimă cu studii clinice şi epidemiologice. Consider în mod personal, dar şi din discuţiile cu cadrele medicale, că nu mai există o filosofie corectă ca Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț să rămână un spital închis cazuisticii generale şi să asigure doar suport pentru pacienții cu COVID, cu doar 21 de internări. Cer ferm și am făcut astăzi o nouă adresă la Ministerul Sănătății ca spitalul să fie redeschis în totalitate. Solutia Spitalului Târgu Neamț este o soluţie corectă epidemiologică şi medical. Are 260 paturi iar azi asigură doar 30% din nivelul de internări. Poate asigura tratamentul pacienților cu COVID, are aparat de testare Real Time PCR, are secție de infecțioase, are laboratoare de analize, inclusiv radiologie. Spitalul Județean Neamț va împrumuta cu titlu gratuit aparatura necesară, inclusiv injectomate și ventilatoare”, a declarat prefectul George Lazăr.

Și deputatul Mugur Cozmanciuc (președintele PNL Neamț) și senatorul liberal Eugen Țapu-Nazare au cerut imperativ ministrului Sănătății să ia act de solicitare autorităților județene și să redeschidă spitalul.

Dosarul Spitalului Județean Neamț a fost blocat la o anume Georgeta Bumbac, ”pupila” liderului PSD Constanța.

Aceasta este secretarul general al Ministerului Sănătății, deci cea care controlează tot fluxul informativ/documentație din minister. Și șeful corpului de control al Ministerului Sănătății este condus tot de un apropiat al președintelui PSD Constanța.

Așadar, conform proverbului”până la Dumnezeu de mănâncă sfinții”, până să ajungi la ministrul liberal Nelu Tătaru, te ”mănâncă” apropiații PSD-ului rămași în funcții.

Articolul anterior

PSD Neamț își disprețuiește proprii membri! Candidat din Giurgiu la Primăria Piatra-Neamț!

Articolul următor

Trei autoturisme implicate într-un accident la Dulcești! Două persoane au rămas încarcerate!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.