ISSN 2457 - 3973

Prefectul George Lazăr: ”Înțeleg că lui Ionel Arsene îi este frică. Vom vedea dacă există motive concludente!”

17 mai 2020

Numirea economistului Marius Ghineț pe funcția de manager interimar al Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț a declanșat un adevărat tsunami în viesparul intereselor financiare legate de unitatea sanitară.

Cu ajutorul unui site prin care PSD a transmis informația și către presa centrală pentru a duce în derizoriu numirea sa, Marius Ghineț a fost găsit vinovat pentru că familia sa are în administrare o firmă de pompe funebre. Aceasta a fost singura ”vină” care i-a putut fi imputată noului manager interimar, de profesie economist.

Prefectul George Lazăr consideră că în spatele acestei situații – repetăm, generată printr-un site al unui așa-zis liberal, coordonat de fapt de PSD care a lansat ”bomba” că noul manager este patronul unei firme de pompe funebre – se află de fapt teama președintelui CJ Neamț, Ionel Arsene, că la spital ar putea fi descoperite ilegalități.

”Domnul președinte al CJ Neamț a făcut ieri un tur al televiziunilor și a aruncat cu noroi în echipa managerială a spitalului și în institituțiile din Neamț care au susținut această echipă. Înțeleg că îi este frică. Și vom vedea dacă vor exista motive concludente, pertinente, care să îi arate că trebuie să îi fie frică sau nu. Dacă lucrurile sunt corecte și administrația în general a fost corectă la Spitalul Județean, nu trebuie să îi fie frică nimănui. Dacă au fost lucruri incorecte, atunci cei care le-au făcut sau promovat trebuie să aibă responsabilitate și trebuie să existe și acel sentiment de frică de lege, și nu de echipa managerială, de lege și de oamenii care impun legea, și nu de prefect”, a declarat, într-o conferință de presă organizată duminică, la spital, prefectul George Lazăr.

”Dacă vom găsi lucruri care nu sunt corecte – și unii dintre d-voastră vor spune că vom găsi – vom fi transparenți și le vom aduce la cunoștința Instituției Prefectului”, a spus managerul interimar al spitalului, Marius Ghineț.

De profesie economist, Marius Ghineț a manageriat în ultimii 20 de ani mai multe firme private, între care una de pompe funebre, care nu au înregistrat datorii la bugetul de stat. În ultimii 2 ani, Marius Ghineț a fost director de logistică la societatea Publiserv.

De reținut este că mandatul de manager interimar al Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț este pentru 30 de zile.

Articolul anterior

Mihai Stoica (prim-vicepreședinte PNL Neamț): ”Deranjează că Marius Ghineț nu e legat de afacerile unora din spital!”

Articolul următor

Astăzi se împlinesc 25 ani de la performanța lui Ticu Lăcătușu – primul român care a urcat Everstul!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *