ISSN 2457 - 3973

Mihai Stoica (prim-vicepreședinte PNL Neamț): ”Deranjează că Marius Ghineț nu e legat de afacerile unora din spital!”

17 mai 2020

Prim-vicepreședintele PNL Neamț, Mihai Stoica, a reacționat la ”glumițele” și iritarea cu care unii au comentat numirea noului manager interimar al Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț.

Stoica a explicat că managerul nu trebuie să fie neapărat medic iar legea prevede că funcția poate fi ocupată și de juriști sau economiști. Iar dacă ne aducem aminte cazurile Liviu Negelschi (avocat) și Toader Mocanu (economist), ambii numiți de PSD Neamț, vedem că Mihai Stoica are dreptate.

Însă prim-vicepreședintele PNL Neamț consideră că numirea lui Marius Ghineț ca manager interimar la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț a deranjat viesparul intereselor financiare.

”Înțeleg că cea mai mare „vină” adusă acestuia este că provine din zona privată, unde a avut și o afacere de pompe funebre. Deci nu i se reproșează că a făcut afaceri cu statul, că a dat sau a primit șpagă (ca altor manageri din zona medicală, inclusiv un recent fost Ministru al Sănătății), nu că ar avea vreun dosar întocmit de DNA pentru corupție, cum au alții (nu e de dorit la nimeni), nu că a vândut ceva supra-evaluat vreunei instituții, nu, nimic din astea. Ci e „vinovat” pentru o afacere eminamente privată, în care nu a lucrat cu bani publici, în care a oferit servicii cerute de clienți, a creat locuri de muncă, a plătit taxe statului!
Înțeleg că o altă supărare a unora este că Marius Ghineț nu e medic. Pentru cei care nu știu dar și pentru cei care se fac că nu știu, precizez că, în conformitate cu prevedirile legale, managerul unui spital poate fi MEDIC sau JURIST sau ECONOMIST iar colegul meu este ECONOMIST. Obligatoriu medic trebuie să fie directorul medical și înțeleg că a fost făcută o numire și în acest sens. Deci managerul se va ocupa de partea de management iar directorul medical de organzarea activității medicale… Din virulența criticilor nefondate, transpartinice pe o zonă de interese de grup înțeleg însă că marea supărare ar fi alta: deranjează că Marius Ghineț nu e legat de afacerile unora din spital, că nu are „scheleți” în dulap, că ar putea tulbura interesele sau afacerile nu tocmai ortodoxe… Am văzut inclusiv eticheta de „cioclu” lipit[ colegului meu. Dar eu cred că adevărații ciocli ai Sănătății sunt cei care și-au bătut joc, de atâta timp, de acest domeniu, cei care promiteau spitale regionale sau județene noi, care nu există decât prin desene colorate prin niște mape. Eu am încredere în Marius Ghineț și în colegii lui din noua echipă de conducere a Spitalului Județean! Succes”, a declarat prim-vicepreședintele PNL Neamț, consilierul județean Mihai Stoica.

Articolul anterior

Primarul Daniel Harpa, alături de președintele PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc

Articolul următor

Prefectul George Lazăr: ”Înțeleg că lui Ionel Arsene îi este frică. Vom vedea dacă există motive concludente!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *