ISSN 2457 - 3973

Prefectul George Lazăr: Undă verde pentru tinerii și micii fermieri care vor să acceseze fonduri europene

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a finalizat ghidurile de sprijin pentru tinerii, micii fermieri și lanțurile de aprovizionare. Sesiunea de primire a proiectelor pentru submăsurile finanțate va începe pe data de 27 august 2021, la ora 09.00, iar toate ghidurile pot fi consultate pe adresa www.afir.info Ghidul solicitantului și anexele aferente acestuia, la secțiunea „Investiții PNDR”.

Sesiunea din acest an aduce o noutate absolută pentru cei care se instalează ca tineri fermieri. Sprijninul nerambursabil pentru aceștia este de 100%, iar sumele sunt cuprinse între 40.000 și 70.000 de euro. Pentru dezvoltarea fermelor mici, ajutorul este de maxim 15.000 de euro și este, de asemenea, nerambursabil.

Chiar și în timp de pandemie, Guvernul condus de premierul Florin Cîțu găsește resursele necesare pentru intervenții în toate sectoarele economiei. Sumele nerambursabile oferite tinerilor fermieri, micilor fermieri demonstrează voința clară de sprijin a agriculturii, dar și a mediului rural. Și pentru nemțeni este o veste bună, și mă aștept ca tot mai mulți concetățeni ai noștri să-și depună dosarele pentru a beneficia de acest sprijin. În ceea ce privește Instituția Prefectului județului Neamț, îi asigur toți cei interesați de detalii suplimentare sau care au nevoie de îndrumare și detalii suplimentare că vor găsi în noi un sprijin, un partener”, a precizat George Lazăr, prefectul județului Neamț.

De sume consistente vor beneficia și actorii din lanțul de aprovizionare în sectoarele agricol și pomicol Pentru aceștia, plafonul nerambursabil a crescut de la 100.000 de euro, cât a fost anul trecut, la 250.000 de euro.

Biroul de presă al Instituției Prefectului județului Neamț

 

Calendarul AFIR și submăsurile finanțate în anul 2021:

calendar

 

 

Articolul anterior

Deputatul Ciprian Şerban (PSD): Guvernul să nu condiţioneze accesul elevilor la ore în funcţie de vaccinare!

Articolul următor

Ionel Arsene (președinte CJ Neamț): Muzeul de Istorie din Piatra-Neamț se reabilitează cu fonduri europene.

Un comentariu

  • Foarte bună inițiativa..dar cred că trebuie să-i implicați și pe cei de la APIA pentru o mai bună informare..Foarte mulți fermieri însă, nu știu să facă un proiect pentru a accesa aceste fonduri iar firmele de consultanță nu sunt tocmai la nivelul așteptărilor.. Consultanță gratuită pentru tinerii fermieri,cred că ar crea un avantaj..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *