ISSN 2457 - 3973

Prefectul Lazăr, despre eventualele măsuri suplimentare de restricții pentru județul Neamț dupa 15 mai

Prefectul de Neamț, George Lazăr, a explicat, luni, într-un briefing de presă, că la momentul actual nu se pune problema luării unor măsuri suplimentare de restricții în județ, față de cele la nivel național.

George Lazăr a admis că situația se poate schimba dacă evoluția numărului de cazuri Covid-19 ar crește foarte mult.

Însă prefectul de Neamț susține că nu există, deocamdată, astfel de premise.

”În funcţie de evoluţia cazuisticii, putem lua în considerare aspecte care pot duce la menţinerea unor restricţii. La ora la care vorbim, dacă lucrurile nu evoluează într-o pantă negativă sau care să ne crească numărul de cazuri de Covid-19, nu ar trebui să fim decât în măsurile generale pe care le va lua Guvernul României”, a declarat prefectul George Lazăr.

Totodată, prefectul Lazăr a spus că nu există motive nici pentru a carantina comuna Păstrăveni.

”Am avut discuţii cu reprezentanţii DSP Neamţ şi cu domnul Raed Arafat iar concluzia este că situaţia nu ne indică o eventuală carantinare a comunei. În afara focatului care este închis în centru, avem 27 de persoane din Păstrăveni cu Covid-19, care sunt internate la Bisericani. Familiile acestora nu sunt simptomatice. Nu există riscul infectării comunitare în Păstrăveni”, a mai spus prefectul George Lazăr.

Județul Neamț se află pe locul 3 la nivel național, cu 760 cazuri de Covid-19. Mai bine de o treime dintre cazuri sunt din mai multe focare interne de la Centrele din Păstrăveni, Almaș și Piatra-Neamț.

Articolul anterior

Doi bărbați din Neamț cu boli grave, declarați astăzi decedați din cauza Covid-19! Se mai moare din alte cauze?!

Articolul următor

Ministrul Costel Alexe, descindere la un ocol silvic unde a dispărut lemn de 90.000 euro! ”Vreau să îi văd la pușcărie!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.