ISSN 2457 - 3973

Prefectul Soroceanu, acuzat că pune presiune pe primarii ”care nu împart aceeaşi gaşcă”

Prefectul judeţului Neamţ, Daniela Soroceanu, a fost acuzat într-o conferinţă de presă de fostul prefect George Lazăr că ”pune presiune pe unităţile administrativ-teritoriale conduse de primari care nu împărtăşesc aceeaşi culoare politică sau aceeaşi gaşcă a domnului Ionel Arsene sau a doamnei Soroceanu”.

George Lazăr a prezentat în acest sens situaţia prin care trece primarul comunei Borca, Ovidiu Geo Niţă, căruia Prefectura i-ar fi solicitat în mod ilegal mai multe documente, pe baza unei sesizări anonime venită pe reţelele de socializare.

Avocatul George Lazăr a prezentat prevederile articolului 7 din Ordonanţa 27/2002 care prevede că sesizările/petiţiile anonime (care nu au datele de identificare ale petiţionarului) nu se iau în considerare şi se clasează.

Având în vedere că Primăria Borca a fost controlată de 6 ori în ultimii 2 ani, pe aceeaşi temă – după cum susţine George Lazăr – a fost emisă opinia că toate aceste verificări au tentă politică.

Asta pentru că primarul Ovidiu Geo Niţă, ales pe listele PSD-UNPR, a acuzat guvernarea judeţeană şi centrală că nu a sprijinit comunitatea pe care o conduce.

”Sunt sesizări care vin la PNL, de la diverşi primari din judeţul Neamţ. Una dintre ele este mai flagrantă. Este vorba de Borca unde domnul primar Ovidiu Geo Niţă ne supune atenţiei pentru a interveni atât în spaţiul public cât şi la organele abilitate următoarea adresă. Pe de o parte domnul primar de Borca a avut până în prezent 6 acţiuni ale corpului de control al Prefecturii, controale repetate cu aceeaşi temă. Dumnealui le consideră uşor deplasate iar această repetiţie vine probabil dintr-o zonă de răfuială politică pe care mai marii judeţului, respectiv Prefectura şi Consiliul Judeţean, înţeleg să o aibă ca şi abordare împotriva primarilor care nu sunt de acord cu opiniile lor sau nu fac parte din cercul lor şi din anturajul lor de prieteni politici. În acest sens, şi ca fost prefect al judeţului, am văzut adresa trimisă de doamna prefect Daniela Soroceanu care spune că în urma unei adrese trimise Prefecturii prin intermediul unei reţele de socializare de către un cetăţean al comunei, îi solicită domnului primar să facă o întreagă comunicare pe acte de procedură. Indic Ordonanţa 27/2002 şi arăt că doamna prefect ori nu înţelege ori nu distinge bine legea, ori încearcă din nou să fie în zona de limită a unui abuz. La articolul 7 se spune clar că petiţiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare ale petiţionarului nu se iau în considerare şi se clasează. Ori în mod normal această sesizare trebuie să aibă anexate în spate datele de identificare ale petiţionarului, petiţia pe care acesta a formulat-o şi înaintat-o către Prefectură, cu motivele care sunt în spate, şi apoi se cere un punct de vedere de la Primăria Borca. Doamna prefect merge, din punctul meu de vedere, într-un derapaj al literei şi spiritului legii, forţând nota în acest sens şi solicitând Primăriei Borca acte pe care nu ar trebui să le solicite, şi o face în condiţii de nelegalitate. Nu asta este o conduită publică şi administrativă demnă de Instituţia Prefectului Neamţ, nu este o atitudine normală de a pune presiune pe unităţile administrativ-teritoriale conduse de primari care nu împărtăşesc aceeaşi culoare politică sau aceeaşi gaşcă a domnului Ionel Arsene sau a doamnei Soroceanu”, a declarat fostul prefect George Lazăr.

Acesta a prezentat şi alte exemple de presupuse abuzuri asupra cărora vom reveni (cu probe) zilele viitoare.

De asemenea, vom publica şi punctul de vedere al celor vizaţi de aceste acuzaţii, dacă vor dori să şi-l exprime.

Articolul anterior

Ionel Arsene este aşteptat joi la sediul PNL Neamţ

Articolul următor

Prefectul Soroceanu răspunde acuzațiilor de presiuni asupra primarilor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *