ISSN 2457 - 3973

Prefectul Vasile Panaite: ”Am găsit soluții pentru desfășurarea evenimentului Masa Critică Piatra Neamț”

 

Prefectul judeţului Neamţ, Vasile Panaite, a convocat, miercuri, 10 mai 2017, la sediul Instituţiei Prefectului, conducerile Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ, a Poliţiei Municipiului Piatra Neamţ, a Serviciului Poliţiei Rutiere Neamţ şi a Primăriei Piatra Neamţ. Subiectul abordat a fost cel cu privire la modul de avizare şi desfăşurare a evenimentului „Masa Critică Piatra Neamţ 2017”.

În urma discuţiilor purtate, s-a ajuns la un numitor comun cu privire la acest eveniment.

„ Am convocat astăzi o întâlnire cu factorii de decizie implicaţi în autorizarea Masei Critice Piatra Neamţ. Astfel, reprezentanţii Poliţiei Rutiere Neamţ şi ai Poliţiei Rutiere Piatra Neamţ au declarat că vor acorda, în cadrul Comisiei Rutiere a Primăriei Piatra Neamţ, avizul pozitiv pentru desfăşurarea acestui eveniment urmând ca organizatorii să facă toate demersurile necesare ca toţi participanţii să aibă echipamente de protecţie iar vârsta minimă a acestora să fie de 14 ani. Ca atare, sper ca în şedinţa Comisiei Rutiere a Primăriei Piatra Neamţ de marţi, 16 mai, membrii comisiei să avizeze această frumoasă manifestare. Sunt unul dintre susţinătorii Masei Critice, eveniment la care am participat şi în anii trecuţi, şi la care voi participa cu toată deschiderea. Avem nevoie de mişcare, avem nevoie de un transport ecologic iar bicicleta este dincolo de o formă de recreere, un mijloc de transport nepoluant şi sănătos. Îi asigur pe reprezentanţii şi participanţii la Masa Critică de faptul că voi fi un partener al acestei manifestări”, a declarat prefectul Vasile Panaite.

Și președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a declarat, pe pagina sa de socializare, că este un susținător al acestui eveniment. De altfel, Ionel Arsene a solicitat prefectului Vasile Panaite, după ce a apărut informația că Primăria Piatra Neamț nu va aviza manifestarea urmare a unei solicitări a Primăriei Piatra Neamț, să organizeze o întâlnire cu șefii Poliției Neamț pentru a găsi soluțiile legale privind organizarea evenimentului.

Masa Critica este unul dintre evenimentele cele mai apreciate la noi in oras, care a reusit sa stranga comunitatea laolalta si a adus aproape oameni care poate altfel nu s-ar fi intalnit. Sustin orice manifestare, in cadrul legal, care promoveaza miscarea. (…) Le multumesc participantilor de la Masa Critica pentru tot ceea ce fac si le promit ca voi fi intotdeauna alaturi de ei”, a declarat președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.

La şedinţa coconvocată de prefectul Vasile Panaite au participat comisarul şef Paul Tablan, inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ, comisarul şef Cezar Asandei, comandatul Poliţiei Rutiere Neamţ, comisarul şef Radu Berejan, şeful Poliţiei Municipiului Piatra Neamţ iar din partea Primăriei a fost prezent domnul Bogdan Puşcaşu.

Articolul anterior

Președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, susține Masa Critică și cere prefectului convocarea unei ședințe cu factorii decisivi! Prefectul Vasile Panaite vrea soluții din partea Poliției Rutiere!

Articolul următor

Cum poți deveni detectiv particular? Pe 9 iunie are loc concursul la Poliția Neamț!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular