NewsAllert :

Iată ce restricții intră în vigoare de duminică seara (25 octombrie) în Piatra-Neamț, Bicaz, Girov și Gârcina

UDMR n-are organizație în Neamț, dar are candidați la parlamentare! Levente și Zoltan vor să vă reprezinte!

Petreceri ilegale întrerupte de polițiștii din Neamț! Din seara aceasta intră în vigoare noi restricții!

Șapte focare COVID sunt active în Neamț! La Spitalul Județean Neamț sunt două focare: la UPU și Cardiologie!

Panică la un restaurant din Piatra-Neamț după ce a izbucnit un incendiu

Vezi incidența cazurilor COVID din localitatea ta! Lista cu toate orașele și comunele din Neamț! (vineri, 23 octombrie)

Lista cu toate școlile din Neamț și modul în care funcționează din 26 octombrie 2020

Școli ÎNCHISE 14 zile la Piatra-Neamț, Bicaz, Girov și Gârcina! Cafenele, barurile și restaurantele SE ÎNCHID la interior! (video)

Tânăr de 18 ani – mort în accident rutier la Borlești! Mașina s-a rupt în două!

Bărbat scos mort dintr-o fântână din Pângărați

CJSU Neamț aprobă astăzi: școlile din Piatra-Neamț și Bicaz, exclusiv în on-line! Barurile, restaurantele, cafenelele – închise!

Școli închise pe bandă rulantă în Neamț

Dan Manoliu şi Bogdan Tohăneanu deschid listele PRO România – filiala Neamţ la parlamentare

Deputatul Iulian Bulai (USRPLUS Neamț): ”Am depus listele pentru parlamentare cu gândul că nemțenii au înțeles mesajul nostru!”

Municipiul Piatra-Neamț și orașul Bicaz au trecut în SCENARIUL ROȘU! La ce să ne așteptăm?!

  • 26 octombrie 2020

ISSN 2457 - 3973

Președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, susține Masa Critică și cere prefectului convocarea unei ședințe cu factorii decisivi! Prefectul Vasile Panaite vrea soluții din partea Poliției Rutiere!

Autoritățile județene sprijină derularea evenimentului intitulat ”Masa Critică”, o mișcare la care participă toți iubitorii ciclismului amator sau profesionist din municipiul Piatra Neamț și zonele limitrofe.

După prima ieșire din acest an, organizatorii Masei Critice au solicitat Primăriei Piatra Neamț emiterea unei noi autorizații pentru un al doilea eveniment. Răspunsul municipalității a fost negativ invocându-se un aviz negativ al Poliției Rutiere.

Reacția autorităților județene a fost promptă. Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, și-a arătat susținerea față de această mișcare și a cerut prefectului Vasile Panaite să convoace o ședință cu factorii decidenți pentru a fi găsite soluțiile legale pentru avizarea evenimentului.

”Am aflat cu mare dezamagire ca Masa Critica, un eveniment atat de dorit de pietreni, eveniment la care am participat si eu cu mare drag editiile trecute, e in pericol de a nu se mai desfasura, deoarece Primaria Piatra Neamt nu mai avizeaza intalnirea in urma unei solicitari venite din partea Politiei Rutiere. Este de neconceput ca intr-un oras din Romania anului 2017, care se doreste a fi unul “verde” sa se intample asa ceva, in conditiile in care intreaga Europa se indreapta in momentul de fata catre promovarea mersului pe bicicleta in interiorul oraselor, ca posibila alternativa nepoluanta la mijloacele conventionale de deplasare. Mai mult decat atat, Masa Critica este unul dintre evenimentele cele mai apreciate la noi in oras, care a reusit sa stranga comunitatea laolalta si a adus aproape oameni care poate altfel nu s-ar fi intalnit. Sustin orice manifestare, in cadrul legal, care promoveaza miscarea, sportul, mersul pe bicicleta si ii solicit de urgenta prefectului de Neamt sa adune la aceeasi masa toti factorii de decizie, Politia, Primaria Piatra Neamt sau alte autoritati implicate pentru a gasi solutii in vederea autorizarii evenimentului si de a promova in continuare aceasta traditie a biciclistilor nemteni. In acelasi timp le multumesc participantilor de la Masa Critica pentru tot ceea ce fac si le promit ca voi fi intotdeauna alaturi de ei”, a declarat președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.

La rândul său, prefectul Vasile Panaite, și el un participant la Masa Critică, a declarat că așteaptă soluții din partea reprezentanților Poliției Rutiere.

”Aștept argumentele celor de la Poliția Rutieră pentru avizul negativ pe care l-au dat dar aștept totodată și soluții pentru ca această frumoasă mișcare – Masa Critică – să se desfășoare în continuare”, a declarat prefectul Vasile Panaite.

 

Articolul anterior

Joi se oprește apa pe mai multe străzi din cartierul Dărmănești!

Articolul următor

Prefectul Vasile Panaite: ”Am găsit soluții pentru desfășurarea evenimentului Masa Critică Piatra Neamț”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *