ISSN 2457 - 3973

Premieră în chirurgia românească! Transplant de proteză de umăr pentru un nemțean de 32 ani!

O echipă de medici de la Spitalul de Recuperare din Iași a efectuat, vineri, o intervenție chirurgicală în timpul căreia a fost transplantată o proteză de umăr unui bărbat din județul Neamț diagnosticat cu boala Wilson.

Prof. univ. dr. Paul Botez, șeful clinicii de Ortopedie din cadrul Spitalului de Recuperare din Iași, a declarat, pentru Agerpres, că intervenția chirurgicală este o premieră pentru Iași. Echipei i s-a alăturat renumitul chirurg Marius Scarlat, un medic român stabilit în Franța.

Pacientul, Daniel Roșu, un bărbat în vârstă de 32 de ani, din județul Neamț, a suferit în urmă cu un an un transplant hepatic. La scurt timp după operație, în urma investigațiilor medicale a aflat că are o necroză la nivelul ambilor umeri, motiv pentru care necesita protezare. Pentru aceasta, medicii din Iași au achiziționat din Germania o proteză de ultimă generație. Proteza, unică în România, va înlocui articulațiile deja necrozate.

‘Particularitatea acestui caz constă în tipul de implant folosit. Având o mare experiență, chirurgul Marius Scarlat, care profesează în Franța, a propus o intervenție chirurgicală minim invazivă, cu un abord care scurtează timpul operator, implicit sângerarea. Această proteză protejează și de riscuri fatale. În plus, nu presupune rezecții și sângerări mari’, a spus prof.univ.dr Paul Botez.

În urmă cu trei ani, tânărul din Neamț a suferit un alt transplant, din cauza unei boli localizate la nivelul ambelor șolduri. Fiind diagnosticat cu necroză septică de cap femural, medicii ieșeni au trebuit să efectueze implanturi de șold pentru protezarea articulațiilor. Toate aceste boli sunt cauzate de o maladie rară, boala Wilson, din cauza căreia organismul său a acumulat o cantitate mare de cupru.

Articolul anterior

Mugur Cozmanciuc (PNL): Consensul politic dintre Putere și Opoziție, rezultatele semnalului venit din partea electoratului

Articolul următor

PREMIILE FESTIVALULUI NAȚIONAL DE MUZICĂ PENTRU COPII ”VIVA ALLEGRIA” 2015

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular