Preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, acuzat de Alina Gorghiu de ”presiuni” şi ”demersuri neortodoxe” • News Allert

ISSN 2457 - 3973

Preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, acuzat de Alina Gorghiu de ”presiuni” şi ”demersuri neortodoxe”

Deputatul Mugur Cozmanciuc, preşedintele PNL Neamţ, a declarat, sâmbătă, în conferinţa de presă desfăşurată alături de preşedintele PNL, Alina Gorghiu, că liberalii vor continua Campania constructivă în acelaşi ton ca cea de la locale.

Iată şi cele mai importante declaraţii de la conferinţa de presă.

Alina Gorghiu a declarat însă că din zona PSD Neamţ, mai exact a preşedintelui Ionel Arsene, ar exista presiuni asupra primarilor liberali din judeţ dar şi faţă de reprezentaţii instituţiilor publice.

”Vom avea o campanie decentă şi corectă. Principalul proiect este de modernizare a României prin asumarea unei clase politice noi. Lista de candidaţi din Neamţ îndeplineşte toate criteriile de integritate şi profesionalism pe care ar trebui să şi le asume orice partid pentru a face din judeţul Neamţ cee ce doreste fiecare cetăţen. Avem cele mai mici salarii din Moldova. De aceea, acest ciclu de alegeri va defini o Românie care să fie condusă de un guvern de dreapta, liberal, care în 2020 să poată vorbi de o legătură facilă din punct de vedere al infrastructurii”, a declarat deputatul Mugur Cozmanciuc, preşedintele PNL Neamţ.

”Am pornit la drum în această primăvară cu proiectul Piatra Neamţ 2020 care a primit un vot favorabil, proiect integrat în ”Neamţ 2020” conceput de Mugur Cozmanciuc şi echipa sa. Avem nevoie şi de un guvern liberal iar proiectele de la Piatra Neamţ au şanse mai mari cu un guvern liberal condus de Dacian Cioloş. Aceasta este preocuparea noastră, o luptă politică care să ducă la o majoritate parlamentară care să ducă la un guvern liberal. Sunt încrezător în ”Piatra Neamţ 2020” şi vom putea vorbi de un proiect care la nivelul municipiului Piatra Neamţ a fost implementat cu sprijinul întregii echipe liberale”, a  declarat primarul Dragoş Chitic, preşedintele PNL Piatra Neamţ.

”În Moldova se vede cel mai limpede diferenţa dintre programele PSD şi PNL.  PSD are un program de stagnare iar PNL are un program de dezvoltare. PSD este un partid care iubeşte şi apreciază foarte tare estul şi PNL este un partid care crede că locul României este în UE şi NATO. Am mare încredere în echipa PNL Neamţ, am spus-o şi la locale şi nu m-au dezamăgit. Îi mulţumesc lui Mugur Cozmanciuc, primarilor liberali pentru că este meritul lor pentru rezultatul din alegerile locale. Un scor de 37 la sută este un rezultat bun dar pretenţia conducerii centrale este de depăşire a acestui procent. O mobilziare pe Piatra Neamţ şi Roman, o comunicare corectă şi coerentă a mesajului de guvernare vor duce către acest rezultat. Am aflat şi de demersurile neortodoxe pe care le face preşedintele CJ Neamţ. Întăresc ce spunea Mugur Cozmanciuc că facem peste tot o campanie pozitivă, corectă, prezentăm programul de guvernare şi oamenii şi contestăm orice fel de formă de presiune pe care un om în administraţia judeţeană, cu funcţie efemeră, o pune pe oamenii noştri, primarii noştri, oamenii din administraţie, pentru a face politică pentru PSD. Sper să văd că apelul meu va găsi ecou inclusiv la cei de la PSD”, a spus Alina Gorghiu.

Despre salariile din judeţul Neamţ

”Într-un top al salariilor medii, judeţul Neamţ este pe ultimul loc. Este cu mult în spatele judeţelor Bacău, Suceava şi Vaslui, inclusiv în spatele judeţelor Harghita şi Covasna. Pentru anul 2015, salariul mediu lunar net era 1859 la nivel naţional, iar media în judeţul Neamţ a fost 1359 lei. România între 2012- 2015 a pierdut 700.000 cetăţeni care au plecat peste hotare. În judeţul Neamţ, aproape 70.000 nemţeni au plecat în străinătate în această perioadă. Judeţul Neamţ este cu cel mai prost raport de persoane plecate vs angajaţi, un procent egal. În mod cert, administraţia PSD din ultimii ani a făcut foarte mult rău. Nu vorbesc de persoane ci pur şi simplu arăt cu cifre care este realitatea unei administraţii de stânga din România. În 2012, când Victor Ponta era premier, rata şomajului era 4,44 la sută. Spre sfârşitul anului 2015 când PSD a plecat erau 11.497 şomeri în Neamţ, cu un plus de 2.500 şomeri în timpul guvernării Ponta-Dragnea. Milionul de lucru promis în guvernare e pe minus nu doar ca număr de kilometri ci şi ca locuri de muncă. Soluţia pentru Neamţ presupune un şoc politic şi îndrăzneala electoratului să dea un vot politic ca PNL să aibă cea mai mare pondere. Un guvern liberal este soluţia pentru dezvoltare. Moldova înapoi este reţeta pe care o propune Dragnea şi pe care noi o respingem”, a declarat Alina Gorghiu, preşedintele PNL.

Aceasta se afla la Piatra Neamţ pentru a participa la lansarea candidaţilor PNL Neamţ pentru alegerile parlamentare.

Articolul anterior

Jănel Iosub: ”Nu decid eu dacă merg în Consiliul Local. Va fi o hotărâre în PSD, împreună cu președintele Ionel Arsene”

Articolul următor

Lansarea candidaților PNL Neamț s-a făcut cu sala plină! ISU Neamț a blocat temporar accesul în interior! (foto-galerie)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular