ISSN 2457 - 3973

Preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, anunţă de când se circulă pe axialul Izvorul Muntelui – Durău

Circulaţia rutieră pe drumul judeţean 155F Izvorul Muntelui – Durău, cunoscut ca Axial, va fi permisă începând de sâmbătă, 15 mai 2021.
Anunţul a fost făcut joi de preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene.
Acesta a precizat că vremea va permite reluarea traficului rutier, închis conform legii în perioada rece.
„Vremea permite reluarea circulației pe AXIAL! De sâmbătă, drumul județean DJ 155F AXIAL va fi redat traficului. Modernizarea acestui drum cu o lungime de 20 de kilometri, care leagă Stațiunea Durău de Izvorul Muntelui, s-a finalizat anul trecut și reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte ce vizează modernizarea infrastructurii rutiere nemțene, din primul meu mandat de președinte al Consiliului Județean. Astăzi, înainte de reluarea circulației pe DJ 155F Izvorul Muntelui – Durău, am fost în zonă și am verificat cum se execută ultimele pregătiri, având în vedere că ruta a fost închisă în perioada rece din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile și a unor mici alunecări de teren, care au colmatat în unele zone șanțurile betonate și calea de rulare. În perioada cât nu s-a circulat pe Axial, Romsilva a executat lucrările necesare pentru corectarea torenților din vecinătatea drumului, astfel încât să nu se mai înregistreze scurgeri de aluviuni pe partea carosabilă. Știu că foarte mulți turiști și nemțeni care locuiesc pe Valea Muntelui așteaptă cu nerăbdare să se redeschidă Axialul și astăzi pot anunța reluarea circulației începând cu data de 15 mai”, a declarat preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene.
Axialul a fost reabilitat în cadrul unui proiect depus de CJ Neamţ şi finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală II.

Articolul anterior

Klaus Iohannis anunţă relaxări din 15 mai: fără mască în exterior; circulaţie liberă 24/24. Nunţi şi botezuri din 1 iunie!

Articolul următor

Accident rutier în Piatra-Neamț. O șoferiță a fost rănită.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *