NewsAllert :

Dan Manoliu şi Bogdan Tohăneanu deschid listele PRO România – filiala Neamţ la parlamentare

Deputatul Iulian Bulai (USRPLUS Neamț): ”Am depus listele pentru parlamentare cu gândul că nemțenii au înțeles mesajul nostru!”

Municipiul Piatra-Neamț și orașul Bicaz au trecut în SCENARIUL ROȘU! La ce să ne așteptăm?!

Senatorul Dan Manoliu a demisionat din PSD Neamț! Candidează locul 1 Senat din partea PRO România!

Țigări de contrabandă vândute din camion la Alexandru cel Bun. Șoferul din Belarus a fost reținut.

Județul Neamț a depășit 5.000 cazuri COVID! Piatra-Neamț și Bicaz – aproape de SCENARIUL ROȘU!

Mugur Cozmanciuc: ”Guvernul a asigurat fondurile pentru angajații DGASPC. Ionel Arsene să explice ce a făcut cu banii!”

Municipiul Piatra-Neamț și alte 6 localități – LA UN PAS DE CARANTINĂ! Lista cu fiecare oraș/comună din Neamț!

Președintele PMP Neamț, Bogdan Gavrilescu: ”Nu mergem în alianță dacă nu suntem considerați parteneri!”

COVID-19/ Cursuri suspendate de marți, 20 octombrie, în școli din Piatra-Neamț, Roman, Târgu Neamț și Podoleni

Surprize pe listele de candidați ai PSD Neamț pentru alegerile parlamentare

O fetiță de 14 ani a fost accidentată grav pe o trecere de pietoni din Piatra-Neamț

Au fost validați toți candidații PNL Neamț pentru parlamentare. Iată numele acestora.

Grav accident rutier cu 4 victime la Bodesti. A intervenit Descarcerarea!

Situația COVID-19 în Neamț, vineri – 16 octombrie! Vești bune și vești rele de la DSP Neamț!

  • 22 octombrie 2020

ISSN 2457 - 3973

Primăria a plătit de 2 ori aceleași materiale de construcție pentru lucrări la Liceul ”Spiru Haret”

Controlul efectuat de Curtea de Conturi pentru activitatea Primăriei Piatra Neamț din anul 2014 a scos la iveală mai multe nereguli financiare. Rezultatele controlului pot fi contestate în instanță însă au fost foarte puține cazurile în care Curtea de Conturi a pierdut.

Pe de altă parte, mulți vor arăta din nou cu degetul către fostul primar însă nu el este cel care a semnat ordinele de plată și a făcut viramentele. Dar compartimentele de specialitate (achizitii, juridic, economic) ce au făcut? Că doar fără viza lor nu se poate!

Interesantă este situația în care din bugetul primăriei s-au făcut plăți de două ori pentru același serviciu. Curtea de Conturi ne dă ca exemplu lucrările de la Liceul Comercial ”Spiru Haret” unde materialele de construcție au fost achitate de două ori.

”In cursul anului 2007 UATM Piatra Neamţ a efectuat plăţi în baza contractului nr. 59375/14.XI.2007, către SC Axa Imex SRL reprezentând contravaloare materiale pentru obiectivul de investiţii ”Lucrări de extindere Liceu Comercial Spiru Haret din Piatra Neamţ” cuprinse în procesul verbal de custodie din data de 04.12.2007. La verificarea pe teren a materialelor cuprinse în procesul verbal de custodie, efectuată în anul 2008 conform Notei de constatare din data de 03.09.2008, ocazie, și înscrisă în Raportul de control intermediar întocmit de Camera de Conturi Neamţ pentru auditarea contului de execuţie bugetară al anului 2007. În anul 2009 Primăria Municipiului Piatra Neamţ şi Liceul Comercial Spiru Haret au încheiat contractul de lucrări cu SC Moldocor SA având ca obiect: ,,Extindere cu 6 săli de clasă şi sală de sport la Liceul Comercial Spiru Haret’’ cu valoarea de 3.376 mii lei inclusiv TVA, în baza aceleiaşi oferte ca şi în cazul contractului încheiat cu constructorul SC AXA IMEX SRL, fără a avea în vedere procesul verbal de custodie prin care materialele au fost predate în custodie de către UATM Piatra Neamţ în anul 2007. Cu ocazia efectuării auditului financiar în anul 2015, s-a constatat plata sumei de 1.038 mii lei de către Liceul Comercial Spiru Haret constructorului SC Moldocor SA, sumă ce cuprinde și contravaloarea materialelor care au fost predate în custodie în anul 2007. Valoarea materialelor achitate dublu a fost stabilită la valoarea de 381 mii lei, la care se adaugă foloase nerealizate în sumă de 114 mii lei”, se arată în raportul Curții de Conturi Neamț.

Evident, firma care a încasat nejustificat suma este Moldocor. Așa că, potrivit prevederilor legale, societatea ar trebui să returneze banii către bugetul local. Rămâne de văzut ce va hotărî instanța de judecată pentru că nota de constatare a Curții de Conturi va fi contestată mai mult ca sigur în instanță. Pe ce capitole și cu ce argumente concrete, rămâne de văzut.

Articolul anterior

Dragoș Chitic, cel mai activ primar on-line din România!

Articolul următor

Cătălin Drăgușanu, candidatul noului USL la Primăria Piatra Neamț?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *