ISSN 2457 - 3973

Primăria Piatra-Neamţ îi premiază cu 3.000 lei pe olimpicii „de aur” de C.N. „Petru Rareş”

În ședința extraordinară a Consiliului Local Piatra-Neamț de vineri, 15 aprilie, va fi supus aprobării un parteneriat între Primăria Municipiului Piatra-Neamț și Colegiul Național „Petru Rareș” Piatra-Neamț pentru premierea celor 12 membri ai echipei NEVES, care au obținut medalia de aur la concursul patronat de National Space Society of America.

„Echipa de la Colegiul Național „Petru Rareș” a obținut o performanță remarcabilă la un concurs internațional, iar premiile propuse pentru membrii echipei sunt atât o formă de sprijin, pentru a-i ajuta să participe la cele două evenimente, cât și un mod prin care îi încurajăm pe tinerii care performează. Elevii pietreni și-au reprezentat comunitatea și țara la o competiție de renume mondial și merită toată susținerea noastră”, a declarat primarul Andrei Carabelea.

Membrii echipei NEVES vor fi premiați pentru rezultatele obținute la competiția internațională.

Fiecare dintre cei 12 membri va primi un sprijin financiar în valoare de 3.000 lei, sumă care îi va ajuta în asigurarea cheltuielilor necesare deplasării la Luxemburg, de Ziua Europei, unde își vor prezenta proiectul în cadrul standului României, dar și la premierea din SUA.

Tema competiției a fost conceperea unei nave spațiale, populată de o societate complexă, care să poată trăi și funcționa în spațiu, pe o perioadă nelimitată.

Proiectul elevilor Pripietreni a fost gândit și structurat în cele mai mici detalii, timp de 6 luni, de la proiectarea navei, organizare socială, asigurarea hranei, aspecte economice, regenerarea resurselor etc.

 

Articolul anterior

Deputatul Cozmanciuc (PNL Neamţ): Vot pentru legea care ajută persoanele cu venituri din agricultură, pescuit şi industria alimentară

Articolul următor

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Ciprian Şerban: „Legea offshore oferă securitate și independență energetică!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.