ISSN 2457 - 3973

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Ciprian Şerban: „Legea offshore oferă securitate și independență energetică!”

Modificarea Legii offshore deblochează investițiile din Marea Neagră, oferind României posibilitatea să asigure independența energetică și să furnizeze securitate energetică regională, iar românilor acces la gaze mai ieftine – a declarat, astăzi, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Ciprian Şerban (PSD Neamţ).
Parlamentarul nemţean susţine că ajustările de ultimă oră, susținute de PSD, reprezintă un demers care readuce echilibrul între stat și investitori și deblochează, atât investițiile/exploatările de gaze din Marea Neagră, cât și pe cele terestre de mare adâncime, cum este exploatarea Caragele, Buzău, unde s-a descoperit cel mai mare zăcământ de gaze din ultimii 30 de ani.
„Prin modificarea Legii offshore, în scurt timp, se vor vedea avantajele pentru România:
Se întărește securitatea energetică și se reduce dependența de gazul rusesc, prin stimularea investițiilor în extracția de gaze, cu beneficii, inclusiv de preț, pentru populație și economie, România obținând, astfel, oportunitatatea de a deveni un furnizor de securitate energetică regională.
– Se asigură stabilitate și predictibilitate legislativă pentru investitori în offshore în Marea Neagră, precum și în onshore de mare adâncime (exploatări pe uscat, de mare adâncime). Practic, se vor urgenta investițiile onshore de la Caragele, județul Buzău.
Legea depusă stabilește un regim fiscal competitiv în așa fel încât împărțirea veniturilor să se facă într-un procent aproximativ de 60 %, statul român – 40%, investitorul.
– Statul român își apără ferm interesele, iar companiile care extrag gazul românesc nu pot vinde oricând, oricum, oricui! Contractele bilaterale de tranzacționare a cantităților de gaze exploatate din perimetrele reglementate de prezenta lege, vor fi notificate spre avizare Autorității Naționale de Reglementare a Energiei, iar Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale va avea drept de preemțiune pentru achiziționarea cantităților de gaze ce urmează a fi tranzacționate, în condițiile contractuale negociate de către cei doi operatori economici”, a declarat vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Ciprian Şerban.
Parlamentarul PSD Neamţ a adăugat că atunci când oferta de gaze va fi mai mare decât cererea de pe piața internă, oferta va scădea, iar românii vor benefica de prețuri mai mici!
legea offshore

Articolul anterior

Primăria Piatra-Neamţ îi premiază cu 3.000 lei pe olimpicii „de aur” de C.N. „Petru Rareş”

Articolul următor

Femeie accidentată pe o trecere de pietoni în Piatra-Neamţ

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.