NewsAllert :

Incidenţa COVID în Neamţ, vineri – 16 aprilie. Opt localităţi sunt în ZONA ROŞIE.

Parcurs motivaţional în activitatea Casei Corpului Didactic Neamț

Bălţăteşti: Şoferiţă rănită de roata unui autocamion cu lemne care a sărit în mers

Incidenţa COVID pe fiecare localitate din Neamţ, joi – 15 aprilie 2021

Deputatul Laurenţiu Leoreanu (vicepreşedinte PNL): Am continuat întâlnirile primarilor din Neamţ cu reprezentanţii Guvernului!

Florentina Moise: Amendamentele la buget propuse de mine, colegii din PSD, PMP şi ALDE, adoptate în CL Piatra-Neamţ!

Bestii cu chip de om! Doi părinţi din Dumbrava Roşie şi-au violat şi schingiuit cei 3 copii!

Dan Barna: “Premierul Cîţu nu mai are susţinerea USR-PLUS”. Iulian Bulai: “Premierul Cîţu trebuie să plece!”

Neamţ: Incidenţa cazurilor COVID-19 din fiecare localitate (miercuri, 14 aprilie)

Piatra-Neamţ: De câţi poliţişti locali e nevoie ca să prinzi un bărbat care nu poartă mască?!

Accident la Piatra Şoimului. O şoferiţă a spulberat gardul unei case. În maşină erau 2 copii.

Un pacient cu COVID, internat la Spitalul Judeţean Neamţ, s-a aruncat de la etajul 3 şi a murit

COVID/ Scădere considerabilă a cazurilor la Piatra-Neamţ şi Roman. Situaţia pe localităţi. (marţi – 13 aprilie)

Jale pe şoselele din Neamţ! 1.300 sancţiuni şi 180 permise reţinute, săptămâna trecută

Educaţia şi investiţiile – priorităţile bugetului municipiului Piatra-Neamţ pe 2021

  • 18 aprilie 2021

ISSN 2457 - 3973

Primăria Piatra-Neamţ mută în instanţă meciul cu Prefectura pe alegerea ilegală a viceprimarului Lehăduş

Conducerea Primăriei Piatra-Neamţ, mai exact primarul Andrei Carabelea şi secretara Oana Sârbu, mută în instanţa de contencios meciul cu Prefectura Neamţ în ceea ce priveşte alegerea ilegală în funcţia de viceprimar a lui Alin Lehăduş.

La începutul şedinţei de Consiliu Local, de joi – 25 februarie, secretara municipiului Piatra-Neamţ a subliniat că un proiect de hotărâre privind revocarea hotărârii de alegere a viceprimarului Lehăduş nu poate fi introdus pe ordinea de zi din motive administrativ-legale. Mai exact – spune secretara Oana Sârbu – “operaţiunea de revocare a actului administrativ nu poate fi efectuată în condiţiile cerute de prefect deoarece a intrat în circuitul civil. (…) Actul administrativ pretins a fi nelegal nu mai poate fi revocat de autoritatea publică emitentă dacă a intrat în circuitul civil şi a produs efecte juridice. (…) Instanţa este cea mai în măsură să se pronunţe şi să tranşeze de o manieră obiectivă aspectele aflate în divergenţă. Punctul de vedere aparţine şi primarului, şi secretarului”.

Cu alte cuvinte, instanţa de contecios-administrativ va hotărî dacă alegerea, în decembrie 2020, a viceprimarului Alin Lehăduş a fost legală sau nu.

În opinia Prefecturii Neamţ – care a analizat cazul la sesizarea PSD Piatra-Neamţ – acea hotărâre de Consiliu Local nu a fost nelegală. Asta pentru că un consilier local, respectiv Liviu Harbuz, a demisionat înainte de şedinţa respectivă. Iar alegerea viceprimarilor nu se poate face decât în momentul în care sunt validaţi toţi consilierii locali. Ori demisia lui Harbuz atrăgea de la sine vacantarea mandatului de consilier.

Harbuz s-a jucat cu demisia şi a revenit asupra ei la începutul şedinţei respective. Dar Prefectura Neamţ a precizat, negru pe alb, că demisia unui consilier intră în vigoare imediat după înregistrarea ei la Registratură, fără posibilitatea de a se reveni asupra ei. Asta pentru că în cazul aleşilor locali funcţionează Codul Administrativ şi nu Codul Muncii.

Revenind la subiectul de bază, până instanţa va hotărî dacă alegerea viceprimarului a fost legală sau ilegală trebuie subliniat faptul că în Primărie sunt semnate acte administrative de viceprimarul Lehăduş. Iar dacă instanţa decide că alegerea sa a fost ilegală, toate actele semnate de el ar putea deveni nule de drept. Şi, de aici, un tăvălug greu de imaginat.

Dacă mai punem la socoteală că şi al doilea viceprimar, Marius Irimia, a fost ales în aceeaşi cheie legislativă, Primăria Piatra-Neamţ este într-o situaţie care poate deveni critică!

O soluţie care ar putea atenua eventualele probleme juridice ar fi o hotărâre a instanţei de suspendare din funcţie a celor doi viceprimari, până la soluţionarea definitivă a cauzei.

De remarcat este faptul că toţi consilierii PSD şi PMP au anunţat că vor boicota şedinţele Consiliului Local Piatra-Neamţ în semn de protest pentru că reprezentanţii Primăriei nu iau act de hotărârile Prefecturii.

Vom reveni!

Articolul anterior

Demonii USR PLUS din Parlament vor să îngenuncheze credința românilor – afirmă deputatul Ciprian Şerban

Articolul următor

Florentina Moise (PSD): “Domnule primar Carabelea, continuați, cu obrăznicie, să ignorați prevederile Codului Administrativ!”

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *