ISSN 2457 - 3973

Primarul Dragoș Chitic, victorie pentru tot județul Neamț: instanța a suspendat majorarea prețului la apă!

Victorie importantă a Primăriei Piatra-Neamț în instanță, pentru pietreni dar și pentru toți locuitorii județului Neamț. Instanța de judecată a admis cererea de suspendare a deciziei ADI AQUANEAMT prin care a fost majorat  prețul apei în județul Neamț.

Chiar dacă este o primă hotărâre a instanței, care are drept de recurs, conform legislației în vigoare ea este executorie și trebuie pusă în aplicare imediat.

Așadar APASERV este obligată să reducă prețul apei, la nivelul anterior deciziei de majorare din luna ianuarie 2020.

,,Primăria Piatra Neamț s-a opus în mod constant în ultimii ani majorării prețului apei și va rămâne consecventă în acest demers. In calitatea mea de primar al acestui oraș mă voi lupta cu toată energia, folosind toate mijloacele permise de lege, pentru ca pietrenii să beneficieze de tarife corecte la apă și canalizare, să nu deconteze populația administrarea ineficientă a companiilor furnizoare de servicii publice din subordinea Consiliului Județean Neamț. Este anormal ca într-un județ în care populația are cele mai mici venituri din țară, prețul apei să fie între primele locuri în clasamentul național”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

Primăria Piatra-Neamț a contestat în instanță, în februarie 2020, hotărârea luată cu o lună mai devereme de ADI AquaNeamț, prin care a fost majorat prețul la apă cu 25%.

”Decizia de majorare a prețului la apă s-a luat pe 23 ianuarie, culmea, cu doar 14 voturi, ceea ce este nefiresc, pentru că sunt peste 60 de localități membre în Adi Aqua Neamț. Am depus deja acțiunea în instanță prin care contestăm această decizie de majorare a prețului la apă. Sunt șanse mari să oprim această majorare. Și nu este vorba doar de Piatra-Neamț. Fiind primar de Piatra-Neamț, evident că mă interesează acest oraș, dar s-a luat decizia de a majora prețul la apă în tot județul”, a declarat, în februarie, primarul Dragoș Chitic, la întrebarea newsallert.ro. 

Edilul a adăugat atunci că sunt cel puțin 2 lucruri anormale în decizia de majorare a prețului apei.

”Reprezentantul Primăriei Piatra-Neamț nu a fost lăsat să voteze pentru că nu ar exista o hotărâre a Consiliului Local ca să îi dea un mandat de vot, deși această hotărâre era încă de anul trecut. Apoi, cum pot ca 14 localități să decidă pentru un județ întreg? Mai ales că nu sunt localități mari, având în vedere că Piatra-Neamț și Roman nu au votat. Sunt convins că toate cele 14 localități sunt conduse de primari PSD”, a precizat Dragoș Chitic.

Dacă acțiunea depusă în instanță de Primăria Piatra-Neamț va avea succes și la recursul ce probabil va fi intentat de ADI AQUA (organizație în care majoritatea sunt membri PSD), prețul la serviciile de apă și canal va reveni la valorile anterioare ședinței Adi Aqua Neamț din ianuarie. Și va fi o victorie a Primăriei Piatra-Neamț de care va beneficia tot județul Neamț.

Articolul anterior

A murit tânăra din Roznov, bolnavă de leucemie, infectată în Spitalul Județean cu coronavirus

Articolul următor

Ministrul Sănătății despre situația din Spitalul Județean Neamț: ”Testăm și protejăm tot personalul! Reașezăm patologia COVID”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *