ISSN 2457 - 3973

Primul caz de COVID-19 la un refugiat ucrainean cazat în Neamţ

A fost depistat primul caz de COVID-19 la un refugiat ucrainean cazat în Neamţ, a anunţat, joi, prefectul Vasile-Adrian Niţă.

Este vorba de un bărbat în vârstă de 64 ani care era cazat, împreună cu familia, la una dintre căsuţele din Ştrandul Piatra-Neamţ.

„Bărbatul avea posibilitatea să rămână izolat dar am preferat să îl internăm în spital pentru că are probleme cu diabetul şi este pe dializă. De asemenea are insuficienţă hepatică. Au fost testaţi toţi membrii familiei şi contacţii direct iar rezultatele testelor au fost negative. Cele 8 persoane vor fi retestate peste două zile, conform procedurilor”, a declarat prefectul Vasile-Adrian Niţă.

Potrivit sursei citate, refugiaţii care sunt în evidenţele autorităţilor sunt întrebaţi cu translator dacă au nevoie de asistenţă medicală şi sunt rugaţi să anunţe dacă au simptome specifice COVID-19.

Aşa a fost depistat şi cazul din ştrandul pietrean.

„A fost şi un caz al unei tinere cazată la Direcţia de Tabere care, fiind însărcinată, a avut probleme medicale. I s-a oferit suportul medical în spital iar acum este bine şi este din nou în spaţiul de cazare de la tabere”, a mai spus prefectul Vasile-Adrian Niţă.

Articolul anterior

Accident cu 3 victime la Târgu-Neamţ. Şoferul vinovat a fugit.

Articolul următor

Bătrână accidentată la Roman după ce a traversat prin loc nepermis

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.