ISSN 2457 - 3973

Proteste la DGASPC Neamț: ”Sute de copii vor rămâne fără hrană și căldură. Angajații nu și-au primit salariile!”

Salariații din cadrul DGASPC Neamț, inclusiv cei din centrele pentru adulți și copii, membri ai organizațiilor sindicale, intenționează să demareze săptămâna viitoare mișcări de protest, anunță un comunicat de presă al instituției.

Sute de copii și adulți cu dizabilități vor rămâne de luna viitoare fără hrană și căldură, susțin reprezentanții DGASPC Neamț.

De asemenea, angajații sunt revoltați din cauză că nu au fost achitate salariile aferente lunii septembrie.

”Din păcate, nici nu există perspective de acordare a drepturilor bănești cuvenite în viitorul apropiat”, spun cei de la DGASPC Neamț.

”Bugetul sistemului de protecție al județului Neamț, în speță al DGASPC Neamț, se compune în proporție de aproximativ 70% din fonduri provenite de la bugetul de stat, diferența provenind din fondurile Consiliului Județean Neamț. În anul 2020, DGASPC Neamț ar fi trebuit să primească de la bugetul de stat, (din cota defalcată din TVA conform standardelor minime de cost) peste 80 de milioane de lei, jumătate fiind destinată copiilor, restul pentru adulții cu dizabilități. Până acum s-au primit de la bugetul de stat aproximativ 54 de milioane de lei din care peste 31 de milioane de lei pentru adulții cu dizabilități, restul fiind pentru copii. Totodată, din bugetul Consiliului Județean s-au alocat DGASPC Neamț aproximativ 54 de milioane de lei, sumă reprezentând contribuții pentru funcționarea centrelor de copii, a centrelor de adulți și investiții sau cofinanțare pentru proiectele cu finanțare națională sau europeană implementate de DGASPC Neamț. Pentru a fi asigurată activitatea DGASPC Neamț până la finalul anului ar fi necesară alocarea de la bugetul de stat a unei sume de aproximativ 31 de milioane de lei. Precizăm că DGASPC Neamț are circa 1.400 de angajați (salariați centre copii, centre adulți, asistenți maternali și aparat propriu)”, se arată în comunicatul DGASPC Neamț.

Articolul anterior

Poliția explică modul de producere al accidentului de la Dragomirești care a declanșat Planul Roșu de Intervenție

Articolul următor

A ”parcat” mașina într-un stâlp din curtea R.A.R. Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *