ISSN 2457 - 3973

PSD a dat puterea oamenilor! Oamenii n-au dorit să o dea înapoi la Piatra Neamț și Roman!

PSD Neamț a venit în pre-campania electorală cu un proiect interesant, de reformare a clasei politice, proiect preluat din ianuarie de tot partidul la nivel național.

”PSD îți dă puterea” îndemna societatea civilă să desemneze, din rândurile ei, 5 candidați pe lista de consiliu local de la Piatra Neamț, Roman și Târgu Neamț. Rezultatele acestui proiect au fost prezentate apoi într-o conferință de presă iar candidații desemnați de societatea civilă aveau rolul de a aduce un plus de voturi pentru lista de partid.

Rezultatele de la Piatra Neamț și Roman au dovedit că proiectul a fost apă de ploaie sau poate chiar a avut efectul invers în condițiile în care pe poziții eligibile au fost plasați candidați ”no-name” în defavoarea unor candidați cu notorietate care ar fi putut aduce un plus de voturi. Despre modul de abordare și desfășurare al campaniei electorale vom vorbi altădată.

La Piatra Neamț, scorul PSD de 29 la sută pentru Consiliul Local vine pe fondul prezenței extrem de slabe la urne dar și ca urmare a fragmentării dreptei: PNL, ALDE, PMP, M10, PACT s-au luptat pe aceeași zonă electorală în timp ce PSD în alianță cu UNPR au avut întreaga zonă de stânga! Cu o prezență mai mare la urne, scorul PSD ar fi scăzut!

Și candidații la funcția de primar de la Piatra Neamț și Roman par să fi avut un efect negativ pentru votul politic în condițiile în care ambii au obținut sub scorul PSD. Dacă la Piatra Neamț diferența este insesizabilă, de 1,5 la sută, la Roman aceasta atinge 10 procente! Și în aceste cazuri, prezența mai mare la vot ar fi diminuat scorurile obținute de candidații PSD.

Cu siguranță conducerea PSD Neamț va analiza în parte fiecare situație și va lua măsurile de reorganizare, acolo unde este cazul, în vederea pregătirii alegerilor parlamentare.

Articolul anterior

Dezastru total pentru PSD Roman! Leoreanu a câștigat Primăria cu aproape 77 la sută!

Articolul următor

La ora 18.00, Harbuz era primar de Piatra Neamț! În 3 ore, pietrenii l-au făcut primar pe Chitic!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *