NewsAllert :

Trei victime în accidentul de la Chintinici – Roznov, cu vârste între 19 și 27 ani! Accidentul – produs de o tânără!

Date noi despre accidentul de la Chintinici-Roznov! Sunt 2 victime!

Grav accident rutier la Chintinici-Roznov, joi seara. (foto-galerie)

A murit un fost director al Colegiului Național ”Petru Rareș” Piatra-Neamț

Primăria Piatra-Neamț primește 4 hectare pentru construirea unui Spital Municipal

Mugur Cozmanciuc (președinte PNL Neamț): ”Măsurile corecte luate de Guvernul PNL au dus la rezultate în avantajul românilor!”

Percheziții la traficanți de droguri în Piatra-Neamț și Ștefan cel Mare

Constructorul care a asfaltat în bătaie de joc strada Privighetorii, amendat de Poliția Piatra-Neamț! Încep controale în tot orașul!

Profu’ de sex a fost audiat de polițiști în această dimineață! Inspectorul școlar general: ”Probabil va fi dat afară din învățământ!”

Profu’ de sex din Piatra-Neamț are DOSAR PENAL! Polițiștii s-au autosesizat! (iată mesajele indecente)

Revolta părinților de la Liceul de Arte ”Victor Brauner”: ”Conducerea ISJ Neamț desființează nejustificat o clasă a IX-a!”

Primarul Andrei Carabelea s-a vaccinat împotriva COVID-19

Tragedie în Neamț! Un bebeluș de 5 luni a murit într-un incendiu! Frații săi au fost salvați de mamă!

O petrecere de botez cu … 8 persoane, întreruptă de polițiștii din Neamț. Amenzi în valoare de 11.000 lei!

Situația în fiecare localitate din Neamț cu infectările, vindecările și decesele din cauza COVID-19 (luni, 18 ianuarie)

  • 22 ianuarie 2021

ISSN 2457 - 3973

PSD Piatra-Neamț acuză: ”Primarul Carabelea a desemnat în AGA doar consilieri liberali și parteneri care se supun orbește!”

Organizația PSD Piatra-Neamț îl acuză pe primarul Andrei Carabelea că încalcă ”flagrant” Codul Administrativ.
Concret, social-democrații – prin președinta Florentina Moise – susțin că primarul a propus în Adunările Generale ale Acționarilor societăților Consiliului Local doar membri ai PNL și ”parteneri care se supun orbește”. Iar PSD Piatra-Neamț – al doilea partid ca număr de consilieri în Consiliul Local – nu are nici un consilier în AGA.
Florentina Moise a atras atenția atât primarului Carabelea cât și secretarului municipiului care ar fi trebuit să știe prevederile Codului Administrativ.
”Echipa liberală de la primăria noastră din Piatra-Neamț încalcă flagrant și cu rea-intenție Codul Administrativ! Din inițiativa primarului Andrei Carabelea și cu semnătura secretarului general al municipiului, Oana Sârbu, s-a născut un proiect Hotărâre de Consiliu Local. Proiect perfect ilegal, prin care în funcțiile de reprezentanți în Adunările Generale ale Acționarilor (AGA) din societățile comerciale subordonate Primăriei sunt numiți doar liberalii și partenerii care li se supun orbește!… Să nu uităm că sunt câteva mii de pietreni care nu au votat „oastea” lui Andrei Carabelea, deci nimeni nu are exclusivitate în a face numiri după pofta inimii. Codul Administrativ al României stabilește la Articolul 131 că numirea consilierilor locali în aceste AGA se face ținând cont de „respectarea regimului incompatibilităților aplicabil și a configurației politice de la ultimele alegeri locale. Cu alte cuvinte, reprezentanți ai tuturor partidelor din CL trebuie să facă parte din aceste structuri. (…) PSD este al doilea partid ca mărime din CL Piatra-Neamț, cu 5 consilieri locali. Este obligatoriu ca reprezentanții social-democrați să se regăsească în AGA acestor societăți. Pot înțelege frustrarea pierderii alegerilor generale și suferința împărțirii funcțiilor în noul guvern care, iată, nu se mai formează. Dar nici aici, la noi, la Piatra-Neamț, ca nicăieri în România, nu se poate trece peste lege”, a declarat Florentina Moise, președinta PSD Piatra-Neamț.
Social-democrații au explicat că participarea în AGA la societățile Consiliului Local nu este remunerată. Dar este un act prin care pot verifica mecanismele prin care se iau deciziile privind viitorul acestor societăți.
”Precizez că nu este vorba despre funcții remunerate. Litera și spiritul Codului Administrativ stabilesc limpede că toți aleșii cetățenilor, conform rezultatelor de la alegeri, trebuie să facă parte din AGA acestor companii. Așa este corect și așa sunt reprezentate normal și civilizat interesele cetățenilor”, a mai spus președinta PSD Piatra-Neamț.
Ședința Consiliului Local Piatra-Neamț care se anunță deja tensionată este programată pe 21 decembrie.

Articolul anterior

Grav accident la Secuieni. Coliziune între un TIR și un autoturism la Secuieni.

Articolul următor

Liviu Harbuz – declarat definitiv INCOMPATIBIL! ”Voi demisiona din Consiliul Local!”

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *