ISSN 2457 - 3973

Puștiul de 16 ani care a furat 2 autoutilitare a fost arestat de judecătorii din Piatra-Neamț

Minorul de 16 ani, din Iași, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat, a fost prezentat de polițiști Judecătoriei Piatra Neamț, față de acesta fiind dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Pe 11 noiembrie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare în colaborare cu cei ai Serviciului de Ordine Publică au documentat activitatea infracțională a unui minor în vârstă de 16 ani, din Iași, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.

Din investigații a reieșit că, la data de 26 octombrie a.c., cel în cauză ar fi pătruns în curtea unei societăți comerciale din Tupilați și apoi într-un birou al societății, de unde ar fi sustras cheile de rezervă ale utilajelor firmei în cauză.

Ulterior, minorul s-ar fi deplasat în locul unde erau parcate vehiculele și ar fi sustras o autoutilitară cu care ar fi părăsit locul faptei. În cursul aceleiași zile, acesta ar fi revenit la sediul societății de unde ar fi sustras cel de-al doilea vehicul.

În urma investigațiilor efectuate de polițiști, una dintre autoutilitare a fost depistată în extravilanul satului Davideni, iar cea de-a doua a fost găsită în localitatea Strunga din județul Iași.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională, în valoare de aproximativ 20.000 de euro, a fost recuperat integral de polițiști, cele două vehicule fiind restituite persoanei vătămate.

În urma activităților investigativ-operative desfășurate cu operativitate în colaborare cu polițiștii din cadrul Poliției orașului Tîrgu-Frumos, s-a reușit identificarea și depistarea persoanei bănuite de comiterea acestor fapte, în municipiul Iași.

Astfel, polițiștii au pus în aplicare un mandat de aducere emis pe numele celui în cauză de Judecătoria Piatra Neamț.

Minorul a fost condus la sediul poliției, iar în baza probatoriului administrat, față de acesta a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

În activități au fost angrenați polițiști și luptători ai Servicului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași

Articolul anterior

Deputatul Mugur Cozmanciuc: ”Pe Ionel Arsene l-a apucat din nou dragostea nețărmurită față de codrii Neamțului!”

Articolul următor

Anunț important pentru beneficiarii cardurilor de masă caldă din Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular