ISSN 2457 - 3973

Raed Arafat, la Piatra Neamț, despre drama din ”Colectiv”: Se poate repeta oricând, oriunde în România!

Secretarul de stat în MAI, dr. Raed Arafat a declarat, duminică, la Piatra Neamț, că o dramă similară ca celei din octombrie 2015, din clubul ”Colectiv”, se poate petrece oricând, oriunde în România.

”Astfel de dezastre, din păcate nimeni nu poate garanta că nu se pot întâmpla sută la sută. Orice situaţie poate să se întâmple oriunde în ţară. Se pot cumula anumiţi factori favorizanţi care să ducă la apariţia unui incident sau a unui dezastru. Rolul nostru este să facem tot posibilul să prevenim acest lucru. O prevenire sută la sută nu există, nimeni nu va garanta că un dezastru nu poate să aibă loc. Orice dramă se poate repeta dar într-o altă formă, nu va fi o copie identică. Dacă ne uităm în lume, SUA, Belgia, Olanda au avut drame similare cu cea de la noi, iar unii le-au avut repetate. Măsurile de prevenire luate în ultima perioadă sunt în măsură să reducă acest risc şi această probabilitate”, a declarat Raed Arafat.

Acesta a făcut precizări și cu privire la un eventual cutremur de intensitate mare care ar produce victime multiple.

”Este posibil să fie nevoie, în caz de calamitate majoră iar o parte din spitalele să nu funcţioneze, să muţi bolnavii în alte spitale din zonele care nu sunt afectate. Acesta este modul în care se lucrează oriunde. Nu te bazezi doar pe oraşul care este afectat ci pe oraşele neafectate şi unde poţi transfera pacienţii. Orice situaţie de dezastru este o provocare. Pregătim sistemul pentru aceste provocări. Există proiecte de pregătire a spitalelor să facă faţă nu din punct de vedere al consolidărilor ci din punct de vedere inclusiv al fixării echipamentelor în spitale. Continuăm pregătirea ca sistemul să facă faţă la un dezastru. Acest lucru nu se va opri, nu putem spune că suntem perfect pregătiţi. Întotdeauna trebuie făcut ceva în plus”, a declarat Raed Arafat la Piatra Neamț.

Articolul anterior

Ionel Arsene: Am vorbit cu dr. Arafat despre înființarea a 3 puncte de aterizare pe timp de noapte a elicopterelor SMURD!

Articolul următor

Peste 300 de nemțeni așteaptă să depună dosare prin ”Casa verde”! Mulți au stat peste noapte la APM Neamț!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *