ISSN 2457 - 3973

Raed Arafat a lăudat campaniile de prevenire și pregătire a populației realizate de ISU Neamț!

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, a lăudat activitatea Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Petrodava” al județului Neamț. Arafat a remarcat în special zona de prevenire și pregătire a populației, realizată prin diversele campanii care au implicat școlile, instituțiile publice și cele private. Totodată, Raed Arafat a rămas impresionat de proiectele derulate în această zonă și a declarat că va prelua modelul pentru a-l implementa la nivel național. Cel mai important proiect va fi cel de înființare a unui punct de comandă de alarmare în caz de situații de urgență. Acest proiect ar urma să fie implementat cu fonduri europene însă modelul de bună practică pleacă din curtea ISU Neamț, mai exact de la Inspecția de Prevenire. Aceasta se află în subordinea prim-adjunctului ISU Neamț, lt-col. Mihai Mitrea, secondat de șeful Serviciului Protecție, Pregătire și Educație Preventivă a Populației, lt-col Bogdan Liviu Jinga.

”Am predat drapelul de luptă care este conferit de preşedintele României, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Neamţ. Pentru ei este o zi extrem de importantă, o zi unică în viaţa unui militar. Este o recunoaştere a eforturilor pe care le fac. Pompierii sunt în permanenţă în luptă cu secundele, cu timpul, ca să ajungă la oamenii care au nevoie de salvare şi asistenţă. Este unul dintre motivele pentru care ocupă loc fruntaş în încrederea populaţiei faţă de instituţiile de stat. Transmit felicitări colegilor din Neamţ care au făcut foarte multe lucruri. Astăzi am avut ocazia să văd aspecte pe care le-au realizat şi pot fi luate ca modele de restul ţării: campanii de prevenire, aspecte pe alertarea populaţiei dezvoltate cu autorităţile locale. Vom analiza ce poate fi răspândit în alte zone din ţară”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

Duminică a avut loc, la Piatra Neamț, ceremonialul de înmânare a Drapelului de luptă către ISU ”Petrodava” al județului Neamț, prin decretul președintelui României.

 

Articolul anterior

Galerie foto cu cele mai frumoase momente ale ceremonialului de înmânare a Drapelului de luptă către ISU ”Petrodava” Neamț

Articolul următor

Ionel Arsene: Am vorbit cu dr. Arafat despre înființarea a 3 puncte de aterizare pe timp de noapte a elicopterelor SMURD!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *