ISSN 2457 - 3973

Răspunsul halucinant al prefectului Soroceanu la întrebarea: ”Cine ar trebui să plătească material în cazurile Dulamă și Alui Gheorghe?”

O vorbă veche din popor spune cam așa: ”Ce are sula cu Prefectura?” Evident, nu știm, dar din punct de vedere etimologic se pare că expresia a apărut ca urmare a unei confuzii (sula în loc de substantivul propriu Sura).

Pornind de la această expresie, mai mult sau mai puțin celebră, ne îndreptăm atenția către răspunsul (halucinant) oferit de prefectul Daniela Soroceanu la întrebarea: ”Cine ar trebui să plătească material în cazurile Laurențiu Dulamă și Adrian Alui Gheorghe?”.

Înainte de a oferi răspunsul dat de reprezentantul guvernului în teritoriu, se cuvine să amintim de aceste cazuri, pe scurt.

Laurențiu Dulamă a fost demis din funcția de vicepreședinte al CJ Neamț printr-un ordin semnat de Daniela Soroceanu pe motiv de incompatibilitate (soția lui Dulamă administrează o firmă care se alimentează cu apă de la Apaserv, societate aflată în subordinea CJ Neamț, acolo unde Dulamă este vicepreședinte). Dulamă a contestat în instanță decizia Prefecturii și a câștigat definitiv și irevocabil. Consiliul Județean Neamț trebuie să îi plătească (din banii nemțenilor) circa 2 miliarde de lei vechi, salariile neîncasate.

Adrian Alui Gheorghe a câștigat la rândul lui în instanță repunerea pe funcția de director al Bibliotecii Județene ”G.T. Kirileanu” după o ”execuție” a unui complet din care a făcut parte, ironia sorții, chiar Laurențiu Dulamă. Totul s-a petrecut cu largul gir al secretarului județului, nimeni altul decât … Daniela Soroceanu.

Și Adrian Alui Gheorghe trebuie să încaseze o sumă importantă care i se cuvenea ca director, pentru perioada când nu a activat. Instanța de judecată a decis acest lucru însă nimeni nu se grăbește să pună în executare hotărârea, și nimeni de la Prefectură nu vede acest lucru!

Mai putem adăuga și cazul la indigo al fostului director al Complexului Muzeal Județean Neamț, Iulian Gherca.

Revenind la declarația prefectului Daniela Soroceanu, la întrebarea ”Cine ar trebui să plătească toate aceste sume ca urmare a unor decizii eronate (ca să nu spunem politice!!!)”, citiți și vă cruciți.

”Dar credeți dumneavoastră că au fost erori? Eu recomand să plătească aceleași persoane care nu au aprobat cornul și laptele. Eu așa propun. Cei care astăzi nu au votat poate unica masă pe care copilul o ia ducându-se la școală, și nu abandonează școala fix din această motivație, cred eu că ar fi oportun lucrul acesta să se întâmple. Eu nu fac politică. Ar fi bine să vedeți cine nu a votat în CJ alocarea banilor pentru cornul și laptele, care nu au fost de acord cu anumite proiecte guvernamentale, pe care i-am făcut cunoscuți și pe scenele acelor comunități locale unde m-am dus. Și la Poiana Teiului. Culmea ironiei, aceleași formațiuni politice care avum vreo doi ani erau pe lângă CJ și spuneau că unii sau alții din CJ nu au inițiat procedurile sau undeva foarte târziu… Eu nu fac politică, nu discut de partide politice ci de politicieni care nu își asumă în momentul respectiv o anumită conduită în folosul comunității. Nu contează culoarea politică, copiii merg la școală fără culoare politică”, a declarat, într-o conferință de presă, joi, prefectul Daniela Soroceanu.

Da, ați citit bine! Una întrebi, alta ți se răspunde! Ca atare, expresia ”Ce are sula cu Prefectura?” devine contemporană și nu mai lasă loc de nici o confuzie sau interpretare!

Evident, replica o veți citi, sub diverse forme, în blogurile de casă.

Noi vom publica orice poziție decentă și obiectivă, deși declarația de mai sus a fost transmisă prin viu grai și nu poate fi negată, fiind redată integral!

Articolul anterior

Premieră națională la Zilele Orașului Tîrgu Neamț 2019! Decizie surprinzătoare a primarului Daniel Harpa!

Articolul următor

La Market Durău, evaziunea fiscală merge mână în mână cu nesimțirea

2 Commentarii

  • de ce puneti intrebari incomode analfabetilor functionali?! redeti ca ei stiu sensul cuvintelor?! darmite interpretarea legii?! este ca si cum ati vorbi stalpii de iluminat!!

  • de ce puneti intrebari incomode analfabetilor functionali?!c redeti ca ei stiu sensul cuvintelor?! darmite interpretarea legii?! este ca si cum ati vorbi cu stalpii de iluminat!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular