ISSN 2457 - 3973

Premieră națională la Zilele Orașului Tîrgu Neamț 2019! Decizie surprinzătoare a primarului Daniel Harpa!

Zilele Orașului Tîrgu Neamț din acest an vor consemna o premieră națională, cel mai probabil, având în vedere decizia conducerii primăriei.

Dacă mai toate comunele se mândresc cu liste de invitați ”cu ștaif”, nume celebre care adună publicul pe mii sau chiar zeci de mii de euro, primarul orașului Tîrgu Neamț, Daniel Harpa, a luat o decizie cu totul surprinzătoare și salutară totodată.

Pe scena amenajată în Parcul Central al orașului vor urca doar artiști din Tîrgu Neamț, debutanți sau consacrați, tineri sau mai puțin tineri.

Acesta este și motivul pentru care manifestările se desfășoară, anul acesta, sub genericul ”Oamenii Locului”.

În fond, nu este vorba (neapărat) de economicii realizate la buget, prin faptul că zecile de mii de euro rămân în visitieria orașului, ci mai ales este salutară ideea de a aduce în fața publicului doar oamenii locului care, în alte circumstanțe, s-ar fi pierdut printre ”numele mari”.

”Anul acesta am organizat Zilele Orașului cu tema Oamenii Locului, tocmai datorită faptului că trebuie ca tinerele talente din Tîrgu Neamț să fie apreciate, să fie premiate, de administrația locală. Am hotărât alături de consilierii locali să organizăm Zilele Orașului doar cu artiștii și tineri din Tîrgu Neamț, cu oameni ai locului. Avem tot respectul pentru artiștii naționali, pentru cei consacrați, dar este normal să facem așa, ca tinerele talente din oraș să fie apreciați și promovați. Așa că vă invit să ne vizitați Parcul Central unde organizăm cele 3 zile, să apreciați munca administrației locale, ceea ce fac tinerii noștri. Sunt mândru că am fost la conducerea orașului 7 ani, am avut susținerea oamenilor, și sper ca în sfârșit să ajungem la o normalitate, să fim conștienți că nu toți votează politic în țara asta, și că trebuie să fim oameni”, a declarat primarul orașului Tîrgu Neamț, Daniel Harpa.

Și o altă premieră (locală) dar care ține de normalitate a fost faptul că au fost invitați toți parlamentarii de Neamț, indiferent de partid. Că nu au venit toți, nu reprezintă (neapărat) un semn, dar primarul Daniel Harpa nu a făcut decât un gest normal de a transmite invitații oamenilor, și nu neapărat politicienilor, fie ei adversari politici sau nu.

Prin aceste gesturi, Daniel Harpa arată încă odată, dacă mai era nevoie, că face cu adevărat administrație locală iar politica nu este decât o conjunctură.

Iată și programu manifestărilor din acest an:

Articolul anterior

Replica lui Bogdan Buhușanu (PNL) la postarea ”consilierului județean” Ionel Arsene (PSD)

Articolul următor

Răspunsul halucinant al prefectului Soroceanu la întrebarea: ”Cine ar trebui să plătească material în cazurile Dulamă și Alui Gheorghe?”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *